Croustade amb Fruits del Bosc

Data
11 de setembre de 2007
Creat per

El blog La Cuina de Casa ha fet un any:L’aniversari va ser el 2 de setembre, però se’m va passar per alt. En realitat, pensava que havia creat el blog l’11 de setembre, però quan ho he comprovat m’he adonat que anava totalment equivocada. Però com que diuen que val més tard que mai…

Quan vaig començar a escriure, no tenia gaire clar quin tipus de blog acabaria sent, si tindria prou motivació per continuar-lo ni si interessaria a gaire gent… Ara, després d’un any, m’adono que he reduït molt l’àmbit del blog: només receptes i només de postres! Però el que tinc clar és que sense la participació de tots els lectors i comentaristes del blog ara no seria aquí… Us agraeixo l’estona que heu dedicat al blog durant tot aquest any! Moltes gràcies!

Per celebrar-ho he volgut fer un pastís d’aniversari amb espelma i tot… He triat una recepta senzilla, mig inventada i inspirada en les “croustades” tradicionals que hem menjat al Pirineu francès. El llibre de receptes que vaig comprar aquest estiu a Gavarnie, explica tota l’elaboració de la pasta fina (semblant a la filo) que s’utilitza per fer les capes de la “croustade”. Aquesta pasta és tan complicada de fer com la pasta de full i he preferit comprar pasta filo, més fàcil i amb l’èxit garantit. El resultat final és pràcticament igual que el que vam tastar a França. El farcit del pastís, per semblança, l’he fet amb melmelada de fruits del bosc, tan típica del Pirineu…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • Pasta filo
  • Melmelada de fruits del bosc
  • Mantega

Preparació:

Cobrir el motlle amb 3 o 4 capes de pasta filo untades amb mantega fosa. Farcir amb la melmelada. Col•locar per sobre 3 o 4 capes més de pasta filo untades amb mantega, una mica mal posades per tal que formin arrugues. Retallar els sobrants de pasta i coure-ho al forn ja calent durant 45 minuts a 180º. U cop fred, espolsar per sobre sucre en pols per decorar.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *