Brownie – Flam o “Tarta Màgica”

Data
15 de setembre de 2007
Creat per

Ahir va ser l’aniversari de la meva fillola. L’Olga ja té 5 anys! Per celebrar-lo, vam fer un sopar a casa seva amb tota la família i per bufar les espelmes vaig portar aquest pastís:


La festa va acabar sent un festival de regals, entre tants tiets, padrins, avis, pares… Vull tornar a fer 5 anys!!! Ens ho vam passar molt bé jugant amb tots els regals, l’Olga és una pallassa de cap a peus 😉


Com que les meves nebodes no són gaire llamineres, però sí que els agrada el flam i la coca, vaig pensar que aquest pastís els podria agradar. S’assembla molt a la coca-flam que ja he fet alguna altra vegada i que els ha agradat. La recepta l’he trobat a diversos blogs culinaris i és molt senzilla de fer. El nom de “tarta màgica” es deu a que les capes de brownie i de flam s’intercanvien durant la cocció al forn i queden al revés de com s’han posat al motlle. Increïble, oi? El resultat ens va agradar molt, tan el brownie com el flam van quedar boníssims.

Amb les quantitats indicades a la recepta, vaig utilitzar dos motlles allargats de 23x10cm (de silicona i tipus plum cake), repartint la meitat del brownie i del flam a cada motlle.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 10 persones)

 • 100g de dolç de llet

Pel flam:

 • 600ml de llet
 • 1 beina de vainilla
 • 4 ous
 • 150g de sucre

Pel brownie:

 • 200g de xocolata de postres
 • 150g de mantega
 • 150g de sucre
 • 3 ous
 • 100g de farina
 • 1 pessic de sal
 • 1 culleradeta de llevat

Preparació:

Posar la llet en un cassó amb la vainilla oberta al llarg. Quan arrenqui a bullir, parar el foc i reservar.
Mentrestant, preparar el brownie: fondre la xocolata amb la mantega al microones. Afegir el sucre i els ous batuts. Incorporar la farina tamisada, la sal i el llevat. Repartir el dolç de llet al fons d’un motlle ben untat amb mantega i abocar-hi la preparació del brownie.
Pel flam: batre els ous amb el sucre. Afegir la llet reservada i abocar amb compte sobre el brownie.
Tapar el motlle amb paper d’alumini i coure-ho al bany Maria al forn durant 20 minuts a 200º. Baixar la temperatura a 180º, treure el paper d’alumini i coure-ho durant 40 minuts més. Deixar refredar i desemmotllar girant el pastís de cap per avall.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *