Zavihjaca Cake

Data
18 de setembre de 2007
Creat per

Aquest dissabte van venir a casa uns quants amics per fer el passi de fotos de les vacances. Com que nosaltres passàvem les fotos d’Eslovènia, per postres vaig preparar un pastís tradicional del llibre de receptes eslovenes que vaig comprar allà:El passi de fotos va ser molt bonic i variat, ja que els nostres amics han fet unes vacances espectaculars: un trekking pel Nepal fins el camp base dels Annapurna i un trekking a Turquia, per la Capadòcia i Aladaglar. Nosaltres, més discrets, vam passar les fotos d’Eslovènia i Gavarnie:

Fer unes postres tradicionals d’un altre país i amb la recepta escrita en anglès ha estat un repte molt complicat! Entre el vocabulari tècnic i els ingredients propis del país, he tingut molta feina amb el diccionari… De totes les receptes del llibre, n’he triat una que fos força representativa del que vam trobar més típic quan vam ser allà: un pastís farcit a base de pomes, nous i mató. Per simplificar la recepta, la massa que aguanta el farcit l’he feta amb pasta brisa enlloc de fer la massa fermentada amb llevat fresc que explicar la recepta. D’altra banda, les quantitats indicades al llibre donen per fer un parell de pastissos, de manera que jo he escrit la recepta amb la meitat dels ingredients.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 1 làmina de pasta brisa
  • 1/2kg de pomes ratllades
  • 400g de mató
  • 100g de nous picades
  • 150ml de nata líquida de cuina
  • 75g de sucre
  • 1 ou

Preparació:

Untar amb mantega i farina un motlle de tarta de 26cm de diàmetre. Cobrir-lo amb la pasta brisa, retallar els sobrants de les parets i guardar els retalls de pasta brisa per decorar.
Barrejar el mató, el sucre i la nata líquida. Afegir la poma i les nous i abocar-ho dins el motlle. Amb els retalls de pasta brisa, decorar el pastís amb una tira d’1cm d’ample, plegant-la o trenant-la al voltant de tot el pastís. Pintar tota la vora amb l’ou batut i coure-ho al forn a 170º durant 45 minuts.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *