Pastís de Formatge amb Baileys

Data
24 de setembre de 2007
Creat per

Aquest dissabte van venir a sopar a casa el Raül, l’Encar i la Maria. Per postres vam menjar un pastís de formatge aromatitzat generosament amb el famós licor de crema de whisky Baileys:La vetllada amb el Raül i l’Encar va ser molt agradable, xerrant de les nostres coses i jugant amb la Maria, que s’ha fet molt gran… Com passa el temps! Està maquíssima, ja us podeu imaginar qui va ser el centre d’atenció durant tot el sopar 😉


Aquest mateix dissabte teníem un altre compromís molt important i ineludible: la Trobada de Bloggers-Escaladors a la Mola!!! Em feia molt il·lusió anar a aquesta trobada per poder conèixer personalment tota aquesta colla d’escaladors. Llàstima que el temps no ens va acompanyar… tot i així, la trobada va valdre la pena: per fi puc posar cares als sobrenoms de tots els bloggers-escaladors 🙂 Va ser un gust conèixer a tohom! La Selene i en Jortx han fet unes cròniques de la trobada molt detallades.

Pensant quines postres podia preparar pel sopar, el Pol em va animar a fer-ne alguna amb licor… je, je, je! A causa de la trobada d’escaladors del dissabte, volia fer una recepta que pogués preparar amb antelació i em vaig decidir per aquest pastís de formatge que ja fa temps que volia provar. La recepta que vaig fer és bàsicament la mateixa, però, seguint els comentaris del blog, vaig augmentar la quantitat de Baileys. A més, a la base de la galeta també n’hi vaig posar un rajolí… 🙂 I com que no tenia crema àcida, ho vaig substituir per un iogurt natural. El resultat va ser un pastís de formatge amb un regust de Baileys boníssim, tot i que pel meu gust atipava massa. Si el tornés a fer, potser hi posaria menys formatge. Per acompanyar el pastís, vaig fer un colís amb melmelada de móra, triturada i colada. Evidentment, aquí també hi vaig afegir un rajolí de Baileys! Ja us podeu imaginar que vam acabar el sopar ben contents!!!!!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 10 persones)

 • 150g de galetes Maria
 • 75g de mantega pomada
 • 1 paquet de 37g de Maltesers (opcional)
 • 1 rajolí de Baileys
 • 500g de formatge cremós tipus Philadelphia (millor 400g)
 • 200g de sucre en pols
 • 4 ous
 • 1 culleradeta de vainilla
 • suc de 1 llimona
 • 60g de farina
 • 1 iogurt natural
 • 100ml de Baileys

Preparació:

Triturar les galetes i els Maltesers. Barrejar amb la mantega i el licor fins obtenir una massa homogènia i estendre per la base d’un motlle de 24cm de diàmetre.
Barrejar el formatge amb el sucre, afegir els ous i barrejar bé. Afegir la vainilla, el suc de llimona i el iogurt. Barrejar bé i incorporar la farina tamisada. Afegir el Baileys, barrejar i abocar dins el motlle. Coure-ho al bany Maria al forn a 180º durant 45 minuts. Deixar refredar dins el forn i després reservar a la nevera.
Servir molt fred acompanyat d’un colís amb Baileys.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *