Gingerbread Cookies

Data
27 de setembre de 2007
Creat per

Aquest diumenge ens vam trobar al carrer Estrella per celebrar els aniversaris de l’Eva i del Pep i per fer l’últim passi de fotos de les vacances. Com que es tractava d’un berenar-sopar, vaig portar unes galetes de gingebre per anar picant mentre miràvem les fotos:
L’Anna i el Jaume han estat de vacances al Canadà i em van portar de record un motlle de galetes en forma d’ós, l’animal més típic del país. Junt amb el motlle, venia una recepta de galetes de gingebre, que es veu que són molt tradicionals d’allà. Com que la trobada familiar era per veure les fotos de l’estiu, vaig pensar que era el millor moment per provar les galetes.La traducció de la recepta m’ha portat força feina, ja que els ingredients i el vocabulari són molt diferents dels d’aquí. A més, els pesos, la temperatura, les dimensions… tot estava en unitats canadenques i m’ha calgut investigar com es feien les conversions. Gràcies al Google i al Collins he après que:

 • 1 “cup” és un volum de 200ml
 • “tsp.” (teespoon) és una cullereta de postres
 • “pinch” és un pessic
 • 1” (polzada) és 2.54cm
 • 375ºC=190ºF ja que ºC=5/9(ºF-32)

No està gens malament, oi?


Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 60 galetes)

 • 100g de mantega pomada
 • 100g de sucre
 • 100g de sucre Muscovado
 • 250g de farina
 • 1 sobre doble de gasificant de rebosteria
 • 2 culleradetes de gingebre en pols
 • 1 culleradeta d’anís en pols (la recepta original és amb clau, però jo no en tenia)
 • 50ml de te fred
 • ½ culleradeta de vainilla en pols
 • 1 pessic de sal

Preparació:

Barrejar la mantega amb el sucre blanc i el sucre Muscovado. Afegir els ingredients secs alternant-los amb el te i barrejar bé.
Formar “xurros” amb la massa d’uns 4cm de gruix, embolicar-los amb paper film i deixar-los a la nevera unes 4 hores. Treure els xurros i tallar-los a rodanxes d’uns 4mm de gruix. Col·locar-les separades en una safata de forn coberta amb paper de forn i coure les galetes durant 10 minuts a 190º. Deixar refredar i menjar acompanyades d’una rajola de xocolata.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *