Pastís de Plàtan i Iogurt

Data
1 d'octubre de 2007
Creat per

El dissabte va ser l’aniversari de l’àvia Antònia i ho vam celebrar amb un dinar familiar a Can Salas. Per postres vaig fer un parell de pastissos com aquest:
Com que ja fa més d’un any que escric el blog, m’adono que a partir d’ara començaré a repetir esdeveniments: aniversaris, Castanyada, Nadal, Quaresma, sopar d’Escorpins, Mones de Pasqua… Serà divertit comparar les receptes dels dos anys! I és que el temps passa volant…

La recepta d’avui és molt fàcil però el temps de preparació és bastant llarg. Com que porta la base de galetes més dues capes que es quallen amb gelatina, entre capa i capa cal esperar un parell d’hores per tal que no es barregin. És millor fer-la el dia abans per donar temps a que qualli bé. Aquest mateix pastís ja l’havia fet una altra vegada amb mango enlloc de plàtan i va quedar boníssim.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

Per la base:

 • 150g de galetes Maria
 • 80g de mantega
 • 1 cullerada de sucre

Pel farcit:

 • 5 cullerades de sucre
 • 2 cullerades d’aigua
 • 4 plàtans
 • 5 fulles de gelatina
 • 3 iogurts naturals ensucrats
 • 100ml de nata líquida per muntar

Per la cobertura:

 • 4 cullerades de sucre
 • 100ml de llet
 • 2 iogurts naturals ensucrats
 • 3 fulles de gelatina

Preparació:

Fer la base amb les galetes esmicolades, la mantega i el sucre i coure-la 5 minuts al forn a 180º.
Pel farcit, fer un caramel amb el sucre i l’aigua. Quan sigui ros, afegir el plàtan a rodanxes i coure’l 5 minuts. Afegir la nata líquida i portar a ebullició. Treure del foc i triturar amb el túrmix. Afegir la gelatina hidratada amb aigua freda i deixar refredar una mica. Afegir els iogurts, remenar bé i abocar sobre la base de galeta. Reservar a la nevera un parell d’hores.
Per la cobertura, escalfar la llet, afegir el sucre i la gelatina hidratada. Deixar refredar una mica, afegir els iogurts i abocar sobre la capa de plàtan. Deixar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Pastís de Plàtan i Iogurt”

 1. hola, me gustaría hacer una variante de tu pastel de plátano o el de piña y coco pero como ingrediente peras en almíbar .Pero no se si mezclarlo con yogur de pera o con otro ingrediente
  me podrías ayudar te lo agradecería mucho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *