Pastís de Mousse de Préssec

Data
12 d'octubre de 2007
Creat per

Aquest és el segon pastís que vaig portar a la Roureda el cap de setmana passat:La recepta és una adaptació d’una recepta del llibre que regalen amb la thermomix i és un dels primers pastissos que vaig fer amb aquest robot. Amb el temps, l’he anat adaptant al meu gust, variant ingredients, la base i els acabats; algunes vegades l’he provat amb altres fruites enlloc de préssec i també ha quedat bo. La textura és molt semblant a la d’una mousse, ja que porta nata muntada i es qualla fred a la nevera. S’ha de preparar el dia abans, sobretot si es vol fer la capa de cobertura amb gelatina, que li dóna brillantor i fa que quedi molt vistós.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 10 persones)

Per la base:

 • 150g de galetes Maria
 • 80g de mantega
 • 1 cullerada de sucre

Per la mousse:

 • 400g de nata líquida per muntar
 • 100g de sucre
 • 4 iogurts naturals
 • Suc d’una llimona
 • 100ml de licor de préssec
 • 1 capsa de gelatina de llimona Royal (amb 2 sobres)
 • 1 llauna d’1kg de préssec en almívar

Per la cobertura de gelatina:

 • El suc de la llauna en almívar
 • 4 meitats de préssec
 • 3 fulles de gelatina

Preparació:

Fer la base del pastís barrejant les galetes esmicolades, el sucre i la mantega fosa. Coure-ho 10 minuts al forn a 180º.
En un cassó, escalfar els iogurts, el sucre, el suc de llimona i el licor. Quan estigui a punt de bullir, treure-ho del foc, afegir la gelatina i barrejar bé fins que es dissolgui. Afegir el préssec en almívar, reservant 4 meitats i el suc per decorar, i triturar ben fi amb el túrmix. Deixar refredar. Semi muntar la nata i barrejar-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Abocar-ho sobre la base de galetes i deixar quallar a la nevera (3 hores com a mínim).
Per la cobertura, tallar a làmines fines el préssec reservat i cobrir la mousse en cercles concèntrics. Escalfar una part del suc i dissoldre-hi la gelatina rehidratada en aigua freda. Barrejar-ho amb la resta del suc i abocar-ho amb compte sobre el pastís. Deixar-ho quallar a la nevera i servir ben fred.

Bon profit!

Comparteix

2 comentaris a “Pastís de Mousse de Préssec”

 1. Hola Gemma, vull fer aquest pastía pel cap de setmana i com es pels meus nebots, em pregunto si puc treure el licor. Si el tec, he de possar alguna cosa? vull dir per substituir el líquid, o no passar res si simplement trec el licor. Puc possar una mica de suc de pressec o no cal?
  Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *