Pastís de Mango amb Agar-agar

Data
24 d'octubre de 2007
Creat per

Aquesta és la meva participació al HEMC-15 del mes d’octubre:Els ingredients de les últimes dues convocatòries han estat els llagostins i els xampinyons, de manera que no he pogut participar amb receptes dolces. Però aquest mes la temàtica són les algues i se m’ha acudit preparar un pastís de fruita quallat amb alga agar-agar. Aquesta vegada sí que hi he pogut participar 🙂L’alga agar-agar és un bon substitut de la gelatina, amb l’avantatge que aguanta bastant la calor i permet elaborar preparacions calentes. Es pot trobar fàcilment a moltes botigues sencera, en flocs o en pols. La recepta d’aquest pastís me la va passar ja fa anys l’Anna, una amiga vegetariana molt bona cuinera i aficionada a provar ingredients totalment desconeguts per mi. Ella va ser la que em va introduir en el món de les proteïnes vegetals i em va ensenyar a fer seitan a casa… Ara tots aquests ingredients ja formen part de la nostra dieta habitual 🙂
El pastís es pot fer amb la fruita que us agradi més, la proporció amb aquestes quantitats seria d’unes 4 peces de fruita de la mida d’un plàtan o una pera. És fantàstic per aprofitar fruites massa madures que s’han fet lletges i no se les vol menjar ningú… D’altra banda, s’utilitza llet d’arròs pel tema vegetarià, però es podria fer amb altres tipus de llet (d’ametlla, de soja o fins i tot de vaca).

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 6 persones)

  • Galetes o melindros per la base
  • 2 gots de llet d’arròs
  • 1 beina de vainilla
  • 3 cullerades de sucre moreno
  • 2 cullerades rases de flocs d’agar-agar
  • 2 mangos grossos o 4 peces de fruita
  • Ratlladura d’1 llimona
  • Un pessic de sal

Preparació:

Preparar la base del pastís amb galetes o melindros. Bullir la llet amb la vainilla, l’agar-agar, la sal i el sucre durant 5 minuts a foc baix sense tapar. Treure la vainilla, afegir el mango pelat i triturar amb el túrmix fins que quedi ben fi. Passar per un colador per treure les fibres del mango, afegir la ratlladura de llimona i abocar dins el motlle. Deixar a la nevera fins que qualli.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *