Pastís de “Yema” Cremada

Data
9 de novembre de 2007
Creat per

Avui fem el tradicional Sopar dels Escorpins per celebrar els nostres aniversaris. Com que serem molta colla, he fet un parell de pastissos. Aquest, molt fàcil, és de torró de yema cremada:El Sopar dels Escorpins ja és una tradició a casa nostra: ens ajuntem una colla d’entre 15 i 20 amics per celebrar els aniversaris del mes de novembre i fem el tradicional concurs d’endevinar música. Molts dels nostres amics són aficionats a la música i són uns experts en endevinar temes musicals escoltant-ne tan sols uns segons! Cal endevinar tema, intèrpret i àlbum i algunes vegades és realment complicat… Però n’hi ha que ho saben tot!!!

La recepta d’aquest pastís, sorprenentment, és molt semblant a la de la quallada de galeta. També l’he treta de Mundorecetas i bàsicament és la mateixa, substituint les galetes per torró de yema i utilitzant un motlle sencer enlloc de motlles individuals de iogurt. Però la resta, ja veureu que és molt semblant. Si us agrada el torró de yema, no dubteu en fer aquest pastís, ja que és molt ràpid de fer i queda molt bo. Això sí, val la pena utilitzar un bon torró…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 1 barra de torró de yema de 300g
  • 200ml nata líquida per muntar
  • 500ml de llet
  • 100g de sucre
  • 1 i ½ sobres de quallada Royal

Preparació:

Triturar amb el túrmix tots els ingredients. Posar-ho en un cassó al foc remenant per tal que no s’enganxi. Quan bulli, treure-ho uns segons del foc i tornar-ho a posar al foc fins que torni a bullir. Abocar-ho dins un motlle caramel·litzat i reservar a la nevera fins que qualli.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *