Tarta de Ricotta, Coco i “Dulce de Leche”

Data
12 de novembre de 2007
Creat per

Aquest és el segon pastís del Sopar dels Escorpins de divendres passsat:


El sopar va ser un èxit gràcies a l’animació de tota la colla d’amics. Va haver-hi molt bon ambient i el concurs de música, aquest cop organitzat pel Marc, va estar francament bé. Aquest any sí que va guanyar el meu grup, i de pallissa! 😉 Ja estem esperant l’edició de l’any que ve… Qui serà el proper encarregat de preparar el CD? Per cert… encara no hem passat per l’FNAC a gastar el regal, però no trigarem gaire… Moltes gràcies a tots!


El pastís de postres va ser molt bo, però un consell: la cocció al forn només ha de ser de 40 minuts. Encara que passat aquest temps el farcit sembli cru (que balli una mica) ja està cuit. Si no, pel meu gust queda massa sec…. La recepta la vaig treure d’un recull de receptes sud-americanes que tenia per casa i per això un dels ingredients estrella és el “dulce de leche”, tan típic d’allà.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 10 persones)

Pel farcit:

 • 225g de dulce de leche
 • 300g de formatge ricotta
 • 50g de mantega
 • 100g de sucre
 • 3 ous
 • 1 culleradeta de vainilla líquida
 • 100g de coco ratllat
 • 3 cullerades soperes de llet

Per la base:

 • 150g de galetes Maria
 • 75g de manega
 • 1 cullerada sopera de sucre

Preparació:

Esmicolar les galetes i barrejar-les amb el sucre i la mantega fosa fins a obtenir una massa compacta i homogènia. Cobrir el fons i les parets d’un motlle ondulat i de parets baixes que sigui desemotllable. Abocar a sobre la base de galetes tot el dulce de leche.
Aixafar amb una forquilla el formatge, afegir els ous i barrejar bé. Afegir la mantega fosa, la resta d’ingredients i barrejar bé. Abocar la barreja sobre el dulce de leche i coure-ho al forn a 190º durant 40 minuts. Deixar refredar, decorar i servir fresc de nevera.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *