Corona de Xocolata i Formatge Quark

Data
16 de novembre de 2007
Creat per

Com que el meu germà també és escorpí, avui fem celebració familiar a casa de tots els aniversaris. D’aquesta manera enllestim 3 pardals d’un sol tret! La convocatòria és per un sopar en horari europeu, ja que les meves nebodes encara són petites i hem d’anar d’hora… Pel pastís d’aniversari he preparat una corona de xocolata i formatge quark:


Aquesta vegada m’he equivocat escollint el motlle. He triat un motlle de silicona amb molts racons i floritures perquè volia que quedés un pastís ben vistós, però com que el pastís té una textura de mousse no s’ha acabat de desemmotllar del tot bé 🙁 Per una altra ocasió, triaré un motlle llis i no descarto posar-hi caramel líquid per facilitar que surti tot sencer. De totes maneres, el gust serà igual de bo!

La recepta l’he treta del blog “Cocina facil sin gluten”, un blog que m’agrada molt i de qui vaig treure els truquis per a les magdalenes. Com veureu, la Marisa comenta que va utilitzar mascarpone enlloc de quark, però jo us aconsello el quark ja que és un formatge més àcid (gairebé com un iogurt) i fa que el pastís sigui més lleuger. També he seguit els consells de la Marisa i he posat més gelatina que en la recepta original. Finalment, he modificat el procés d’afegir la gelatina a la capa de xocolata ja que jo acostumo a fer-ho així. La recepta que escric és tal i com ho he fet jo.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

  • 200g de xocolata per a postres
  • 250g de formatge quark
  • 200ml de nata líquida per muntar
  • 4 ous
  • 200g de sucre
  • 7 fulles de gelatina

Preparació:

Batre els rovells amb el sucre fins que quedin espumosos. Afegir la nata muntada i les clares a punt de neu. Separar la crema en dues parts iguals.
A una part, afegir el formatge i 4 fulles de gelatina dissoltes en una mica d’aigua calenta. Barrejar bé i abocar dins el motlle. Deixar a la nevera mentre es prepara la capa de xocolata.
Fondre la xocolata al microones. Afegir a la segona meitat de la crema les 3 fulles de gelatina restants, també dissoltes en una mica d’aigua calenta. Incorporar la xocolata fosa, barrejar bé i abocar-ho sobre la capa de formatge. Deixar a la nevera fins que qualli.
Decorar i servir ben fresquet de nevera.

Bon profit!

PD: Ara que ja hem fet la celebració, aprofito per penjar els regals que ens van fer les nostres nebodes, l’Olga i l’Aina, de 5 i 7 anys. Això sí que són uns bons regals, eh?


Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *