Flam de Xixona amb Amaretto

Data
4 de desembre de 2007
Creat per

La primera recepta del desembre! Comencen les receptes nadalenques: torrons, polvorons, neules, tortells, massapans… Avui, una recepta amb torró de Xixona pel sopar d’aquest vespre a casa els pares:Pel sopar d’avui em feia mandra preparar postres i pensava tirar de sobres del congelador… Però després he sabut que també vindria el meu germà petit i he pensat que l’ocasió es mereixia treure’m la mandra de sobre. L’únic inconvenient és que he hagut d’improvisar amb els ingredients que tenia per casa 🙂

El flam de torró de Xixona ja és tot un clàssic, però aquesta vegada li he volgut donar un toc diferent afegint un rajolí d’Amaretto. Com que aquest licor té molt gust d’ametlla, m’ha semblat que quedaria molt bé amb el gust d’ametlla propi del torró de Xixona.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (Per 8 persones)

  • 300g de torró de Xixona
  • 400ml de llet
  • 5 ous
  • 100g de formatge Mascarpone
  • 3 cullerades de sucre
  • Un rajolí d’Amaretto
  • Caramel líquid

Preparació:

Triturar amb el túrmix tots els ingredients (excepte el caramel líquid). Abocar-ho dins un motlle caramel·litzat i coure-ho al bany Maria al forn a 190º durant una hora (amb el forn preescalfat). Deixar refredar i desemmotllar. Decorar i servir ben fresquet amb una mica de nata muntada.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *