Confitura de Moniato

Data
8 de desembre de 2007
Creat per

Avui penjo la primera part d’una recepta, el farcit de moniato per a uns pastissets tradicionals de València i Castelló:En motiu de la nostra anada a Montanejos, l’Amparo em va passar la recepta dels pastissets de moniato, uns dolços tradicionals de molts pobles de l’Ebre i de Castelló que, en funció de la zona, es farceixen amb cabell d’àngel, moniato, mató…

Com que porten bastant feina, he aprofitat aquests dies que tinc temps per elaborar la confitura de moniato del farcit i en el proper article penjaré la recepta dels pastissets. La recepta és la que fa l’àvia de l’Amparo i, com la majoria de receptes casolanes, les quantitats són més aviat a ull. Com que jo sóc molt matemàtica :), ho he anat pesant i mesurant tot per tal de poder repetir la recepta més fàcilment. La confitura ha quedat molt bona, amb un gustet de canyella deliciós. Simplement untada sobre una torrada per esmorzar ja està boníssima, imagineu-nos com quedarà farcint els pastissets! 🙂

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

  • 400g de moniato bullit i pelat
  • 300g de sucre
  • 1 pell de llimona
  • 1 branca de canyella

Preparació:

Bullir els moniatos sencers fins que siguin tous (uns 20 minuts, depèn de la mida). Pelar-los i fer-ne puré amb el passapurés o xafant-los amb una forquilla.
Posar en un cassó el moniato, el sucre, la canyella, la pell de llimona i una mica d’aigua i coure-ho a foc baix durant una hora, removent de tant en tant per tal que no s’enganxi. Si queda molt sec, afegir una mica més d’aigua (en total, jo hi he posat uns 200ml d’aigua). Deixar refredar i guardar en un pot de vidre a la nevera.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *