Gota Caramel·litzada de Fruits Secs

Data
22 de desembre de 2007
Creat per

Aquesta és la meva participació al HEMC-17 del mes de desembre, dedicat als fruits secs:Delokos, l’amfitrió d’aquest mes del HEMC, ha triat un ingredient excel·lent i gairebé imprescindible per a l’elaboració de postres: els fruits secs. D’altra banda, aquest ingredient s’escau perfectament a l’època nadalenca i al fred de l’hivern… Tot i que Delokos demana que no només es presentin receptes dolces, ja sabeu que en aquest blog només s’hi troben postres 😉 Espero que els altres participants ho compensin presentant altres receptes salades de fruits secs!


Aquestes pastes dolces estan inspirades en una recepta de l’escola de pastisseria Aula Chocovic, especialitzada en xocolata, que ofereix cursos de cuina d’alt nivell, amb professors de renom internacional. La base original es fa amb una massa de croissant, que s’amassa i es plega d’una forma especial. Com que l’elaboració d’aquesta massa és molt complicada i només apte per a professionals, jo he utilitzat una pasta de full que he tallat amb la mateixa forma que la indicada a la recepta. El farcit de fruits secs que porten les gotes és idèntic que l’original. Amb les quantitats indicades a la recepta original surten unes 10 gotes de la mida d’una pasta d’esmorzar individual (tipus croissant mitjanet). Jo n’he fet la meitat de quantitat.


El resultat és una pasta dolça ideal per a esmorzar, amb un gust molt semblant a les típiques pastes de rebosteria fetes amb pasta de full i cobertes de fruits secs. Aquestes tenen, a més, un gust deliciós a mel.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per a 5 pastes)

  • 1 làmina de pasta de full
  • 75g de mel
  • 12g de sucre
  • 75g de nata líquida
  • 85g de mescla de fruits secs
  • 1 ou
  • Sucre en pols

Preparació:

Bullir la mel, el sucre i la nata. Afegir els fruits secs i coure-ho durant 3 minuts. Deixar refredar i reservar a la nevera.
Tallar la pasta de full en 5 trossos en forma de gota d’aigua. Posar-los en una plata de forn coberta de paper de forn, pintar-los d’ou batut i punxar el centre de la gota per tal que no pugi la massa. Posar una cullerada del farcit de fruits secs a sobre de cada pasta i coure-ho 15 minuts a 200º, amb el forn preescalfat. Deixar refredar i decorar la punta de la gota amb sucre en pols.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *