Bavaresa de Torró de Xixona amb Cruixent de Xocolata

Data
26 de desembre de 2007
Creat per

Aquestes són les postres que he fet pel dinar de Sant Esteve:Després de donar moltes voltes i canviar d’opinió unes quantes vegades, finalment m’he decidit per unes postres que portessin torró, ja que és el dolç més típic d’aquestes dates. Entre flams i pastissos, ja tinc unes quantes receptes amb torró, però la d’avui és ben diferent. La base de praliné d’avellana li dóna un toc cruixent i la mousse, feta amb un bon torró artesà, és suau i força lleugera. L’avantatge d’aquest tipus de postres és que les pots fer abans i congelar-les, de manera que el dia del dinar, quan tens tota la feinada amb la resta de plats, ja tens les postres solucionades. Genial, oi? El praliné pot ser complicat de trobar en petites quantitats, però si en demaneu a una pastisseria, segur que us en vendran a granel. La recepta per preparar la base cruixent l’he treta del bloc d’en Carlos Valencia.

El menú del dinar d’avui ha estat el següent:


Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per a 8 persones)

Per la base:

  • 175g de praliné d’avellana
  • 85g de xocolata de cobertura amb llet
  • 50g d’arròs inflat amb xocolata

Per la mousse:

  • 300g de torró de Xixona
  • 250ml de nata per muntar
  • 3 cullerades de sucre
  • 4 fulles de gelatina
  • 3 ous

Preparació:

Fondre la xocolata i barrejar-la amb el praliné fins que quedi ben homogeni. Afegir l’arròs inflat i mesclar bé. Repartir la base pels motlles (jo he fet servir aros de 8cm de diàmetre), aixafant-la per tal que quedi una base ben plana. Reservar a la nevera per tal que es solidifiqui.
Triturar amb el túrmix el torró, el sucre i els rovells d’ou fins que quedi un puré ben fi. Remullar la gelatina en aigua freda i dissoldre-la en una mica d’aigua calenta. Afegir-la al torró i barrejar-la bé amb el túrmix. Muntar la nata i afegir-la amb compte a la mescla del torró. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les suaument a la barreja vigilant que no s’abaixin. Repartir la mousse pels motlles a sobre de la base de xocolata i reservar a la nevera fins que qualli (unes 4 hores). Desemmotllar, decorar i servir ben fresqueta de nevera.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Bavaresa de Torró de Xixona amb Cruixent de Xocolata”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *