Sopa de Te Verd i Menta amb Cigrons Ensucrats / Sopa de Te Verde y Menta con Garbanzos Azucarados

Data
24 de gener de 2008
Creat per

Aquesta és la meva contribució al HEMC-18 del mes de gener:
L’Alicia ha triat les llegums com a tema gastronòmic del mes. Inicialment, tenia intenció de preparar dorayaki, un pastisset japonès farcit d’un pasta dolça, l’anko, feta amb mongetes seques vermelles. Segurament a molts de vosaltres us sonarà gràcies als dibuixos animats “Doraemon” 😉 Però llegint les altres participacions al HEMC, vaig veure que Vega havia tingut la mateixa idea que jo i se m’havia avançat… De manera que, buscant una alternativa, se m’ha acudit repassar la revista Descobrir Cuina del mes de novembre, que anava sobre els cigrons. I he tingut sort: he trobat aquesta recepta de postres amb cigrons dolços, una variació dels cigrons amb sucre típics d’alguns pobles gironins proposada per en Pep Nogué.

Tot i que en un principi pot semblar estranya i no gaire bona, el resultat m’ha agradat força. El gust del cigró és molt suau i lliga molt bé amb el te i la dolçor de la crema de rovells. Estic segura que a més d’un li costaria identificar el gust dels cigrons… Així que us animo a provar-ho!

Aquí teniu la recepta:


Bon profit!

Com que molts lectors del HEMC no entenen el català i el traductor no pot traduir la recepta a partir de la foto que he posat, escric la recepta en castellà.

Aquí tenéis la receta:

Ingredientes: (para 4 personas)

  • 1l de agua mineral
  • 125-150g de azúcar
  • 5g de agar-agar en polvo
  • 25-30g de te verde
  • 5 hojas de menta
  • 200g de garbanzos cocidos
  • 50g de azúcar moreno
  • 2 yemas de huevo
  • 50g de azúcar
  • 25g de azúcar para caramelizar

Preparación:

Hervir el agua con el azúcar. Cuando hierva, añadir el agar-agar disuelto en un poco de agua fría. Dejar hervir 1 minuto, sacar del fuego y dejar enfriar unos minutos. Cuando el almíbar llegue a 80º C, añadir el te y la mitad de hojas de menta, dejar 2 minutos y colar. Reservar en la nevera.
Poner las yemas con el azúcar en un bol al banyo Maria y batir para que queden cremosos. Cuando lleguen a su punto, sacar del fuego y seguir batiendo para bajar la temperatura y quede una crema brillante.
Aplastar los garbanzos hasta conseguir un puré fino y mezclar con el azúcar moreno.
Para presentar: triturar la sopa de te con una batidora. Con dos cucharas, hacer unas quenelles de puré de garbanzos y ponerlas sobre la sopa de te. Encima, poner una cucharada de crema de yema y caramelizarla con un quemador. Adornar con hojas de menta y servir.

¡Buen provecho!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *