Orelletes de Carnestoltes

Data
30 de gener de 2008
Creat per

Aprofitant que aquesta setmana es celebra el Carnestoltes, pel sopar d’avui a casa els pares he fet Orelletes, unes pastes típiques d’aquesta festa que es mengen a algunes comarques tarragonines:


Nosaltres les vam descobrir l’any passat durant una estada a Montblanc i, investigant, vaig saber que també són típiques a altres pobles… Se’n diuen “Orejas de Carnaval” i, com sempre, hi ha diferents versions de receptes. M’ha anat molt bé algun truco que explica la Marisa; la recepta l’he adaptada de la web gastroteca.cat.

La veritat és que, entre fer la massa, esperar que fermenti i fregir els bunyols, aquestes pastes porten moooolta feina! Em sembla que la propera vegada les compraré fetes 🙂 Tot i així, m’ha agradat fer-les a casa, han quedat cruixents i amb molt gustet d’anís.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 30-40 orelletes)

· 50ml d’anís
· 1 polsim canyella
· 1/2 culleradeta de coriandre
· 500g farina
· 1 sobre de llevat forner en pols
· 1 culleradeta de matafaluga
· Ratlladura de llimona
· 50ml de moscatell
· 3 ous
· 150g sucre

Preparació:

Tamisar la farina i el llevat, fer-ne un volcà i posar al mig els ous, l’anís, el moscatell, 125g de sucre, les herbes i la pell de llimona. Treballar primer els ingredients del mig i continuar amassant fins obtenir una massa fina i compacta. Deixar reposar la massa 4 hores en un recipient tapat amb un drap.
Fer unes boles grosses com nous, tapar-les i deixar-les reposar una estona. Estirar les boles fins obtenir discs d’un pam de diàmetre. Fregir-los en una paella pels dos costats i, encara calents, espolsar-hi força sucre per sobre.

Truc: estirar la bola entre dos papers films amb l’ajut d’un corró fins que quedi fina com paper de fumar. Cargolant-la sobre el propi corró, agafar la pasta ben fina i estirar-la dins la paella.

Bon profit!

Atenció!
Tots els que voleu venir al curs de la Mireia Carbó, feu clic a la foto, que hi ha novetats!


Novetats Mireia Carbo

Comparteix

1 comentaris a “Orelletes de Carnestoltes”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *