Pastís de Formatge II

Data
3 de febrer de 2008
Creat per

Avui hem inaugurat la temporada de calçots amb la ja tradicional calçotada a Sant Feliu del Racó. Aquest any hem superat el rècord de participació amb un total de 30 persones! A mi m’ha tocat portar les postres (je, je, je, per què serà?) i he fet un pastís de formatge i un púding de magdalenes. De moment penjo el pastís de formatge:La calçotada ha anat molt bé: els calçots, del germà del David que fa de pagès a Santiga, eren boníssims, grossos, dolços i tendres… a més, han quedat cuits al punt, torradets per fora (amb el gustet de la flama, mmm!) i sucosos per dins. Felicitats als cuiners! La salsa, de la Inés, era picant al punt i tan bona que fins i tot hi hem sucat pa; a part, hi havia carn, botifarres, amanides, coca d’aniversari… vaja, una bacanal! Llàstima del mal temps i de la pluja inoportuna que al final ens ha fet córrer… Però no em queixo, que bona falta que fa!De receptes de pastís de formatge n’hi ha centenars. Aquesta m’ha agradat molt ja que el formatge n’és el protagonista absolut i la textura és força lleugera. El truc és no posar gens de farina i muntar les clares a punt de neu. A més, no hi he posat res que pogués camuflar el gust de formatge: ni llimona, ni licor, ni vainilla, ni tan sols les panses que hi poso a vegades… Només una mica de melmelada de préssec per decorar i llestos! Crec que a tots ens ha agradat força. D’altra banda, és molt fàcil de fer ja que no porta cap base de galetes ni cap cobertura especial, els ingredients són molt senzills i tot (excepte les clares) es tritura junt. Genial!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 400g de formatge cremós
· 1 iogurt natural
· 6 ous
· 1 llauna petita de llet condensada
· 200ml de llet
· 1 pot de melmelada de préssec

Preparació:

Separar els rovells de les clares. Triturar amb el túrmix tots els ingredients, excepte les clares. Afegir les clares muntades a punt de neu, barrejant suaument per tal que no s’abaixin. Abocar-ho dins un motlle i coure-ho 45 minuts a 180º amb el forn preescalfat. Deixar refredar, desemmotllar i decorar amb la melmelada per sobre.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *