Pa de Pessic Mediterrani amb Most i Oli d’Oliva

Data
22 de febrer de 2008
Creat per

Aquesta és la meva participació al HEMC del mes de febrer:

Per aquesta ocasió, la Mercedes ha triat el tema del “bizcocho”, que s’escau perfectament a la temàtica del meu bloc. Aquesta vegada no em caldrà rebuscar receptes complicades per tal d’adaptar el tema a les postres 🙂 Això sí, amb l’aventura del forn, una mica més i no hi sóc a temps! Aquests dies estic fent proves i investigant sobre les diverses opcions del forn nou: aire, grill, foc a dalt, foc a baix, preescalfat… De moment, he comprovat que l’aire resseca força i per segons què no m’acaba d’agradar. Per quines receptes utilitzeu l’aire del forn?

El pa de pessic és una recepta bàsica que permet moltes variacions: es pot aromatitzar, canviar de gust, farcir, emborratxar, glacejar… De fet, gairebé mai és un pastís per ell sol, si no que forma part d’una recepta més elaborada. La condició per participar al HEMC és preparar un pa de pessic, que pot portar alguna variació, però que no arribi a ser un pastís. Jo he triat una recepta ben mediterrània ja que els ingredients que li donen personalitat són el most i l’oli d’oliva; per fer-lo més melós, l’he emborratxat amb un almívar també fet de most:Per cert, no em puc estar de cantar les excel·lències de l’oli d’oliva que gastem a casa: és del tros del Pep i la Clara a Mas de Barberans, que després d’un any allà ja han fet la primera collita! La qualitat de l’oli és excepcional ja que les olives s’han collit a mà i l’oli és de la primera premsada en fred. A més, és ecològic, ja que ni en el camp, ni en la collita ni durant el premsat s’ha utilitzat cap additiu ni agent químic. Com diu un amic nostre, mai havíem menjat tant pa amb oli com ara, des que gastem aquest oli del Pep i la Clara 🙂 Ja han rebut ofertes per comercialitzar-lo dins els cercles de producció ecològica i segur que tindrà molt èxit!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 250g de farina
· 1/2 sobre de llevat Royal
· 200g de sucre
· 4 ous
· 400ml de most
· 100ml d’oli d’oliva
· 50g de panses
· 1 pot de melmelada

Preparació:

Posar en remull les panses amb 300ml de most.
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb el sucre fins que quedin blanquinosos. Afegir l’oli i 100ml de most i barrejar bé. Incorporar la farina tamisada amb el llevat. Afegir les clares muntades a punt de neu, amb suavitat per tal que no s’abaixin. Abocar la massa en un motlle i afegir per sobre les panses escorregudes (reservar el most) i enfarinades. Coure el pa de pessic 45 minuts a 180º amb el forn preescalfat.
Mentrestant, reduir el most de les panses fent-lo bullir al foc, fins que agafi la densitat d’un almívar. Reservar.
Un cop fred el pa de pessic, tallar-lo pel mig i emborratxar-lo amb l’almívar. Escampar la melmelada per sobre una capa i cobrir amb l’altra meitat. Decorar i servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *