Per Sant Josep, Crema Catalana

Data
10 de març de 2008
Creat per

Ahir vam fer el dinar de Sant Josep, una diada molt especial per nosaltres que celebrem amb un dinar familiar a casa. De postres, com mana la tradició, vam menjar crema catalana:

Com que aquest any Sant Josep cau enmig de Setmana Santa i tots tenim plans de vacances (nosaltres marxem a la Vall d’Aran, me’n moro de ganes!) vam avançar la celebració uns quants dies. El dinar va anar molt bé, amb regals per “l’ojomeneado”, passi de fotos i la xerinola típica familiar. Amb aquesta família segur que acabes el dinar amb mal de panxa, però no de tant menjar, no, sinó de tant riure!


El menú (això va per l’Elisabet) va ser el següent:

· Pica-pica variat per fer temps que arribi tothom
· Cake vegetal amb crema de gorgonzola i amanida recepta de la Mireia Carbó al programa “La Bona Vida” (jo afegeixo rodanxes de ceba a més del tomàquet i el carbassó)
· Galtes de porc amb salsa de maduixa i arròs basmati (fetes a l’olla a pressió queden tovíssimes)
· Crema Catalana amb Belgues de can Genescà

L’any passat la crema la va portar l’Anna seguint la recepta de l’àvia; aquest any l’he feta jo seguint la recepta més tradicional que sempre acostumo a fer. Aquesta recepta és molt versàtil ja que, canviant la proporció de maizena, podem fer natilles, crema catalana o crema pastissera. Si, a més, canviem les aromes de llimona i canyella per d’altres (vainilla, anís, pell de taronja…) les possibilitats de la recepta resulten increïbles: natilles a la vainilla, crema pastissera a l’anís, crema catalana a la taronja… Pel dinar d’ahir vaig triar les aromes més tradicionals de la crema catalana: la canyella i la llimona.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 6 persones)

· 1l de llet
· 8 rovells d’ou
· 200g de sucre
· 40g de maizena
· 1 branca de canyella
· Pell d’una llimona

Preparació:

Dissoldre la maizena en un rajolí de llet freda.
En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica.
A part, barrejar els rovells amb la maizena. Afegir la llet ja temperada, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc i abocar sobre la plata de servir. Filmar a pell amb paper film per evitar que faci crosta, deixar refredar i reservar a la nevera.
Al moment de servir, espolsar sucre per sobre i cremar-lo amb un cremador.

Bon profit!

PD. No puc evitar penjar una foto del Sopar Blocaire de divendres passat… No en faré la crònica perquè molt dels assistents ja l’han feta, només us deixo els enllaços als seus blocs per si voleu saber com va anar: Baixa Gastronomia, Olleta de Verdures, De Cuina, Amphitrion, Encantadisimo i Un racó del Món.

Comparteix

1 comentaris a “Per Sant Josep, Crema Catalana”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *