Minis Cruixents de Merengue

Data
13 de març de 2008
Creat per

Per aprofitar les clares d’ou que m’han sobrat de la crema catalana he fet aquests minis cruixents de merengue:L’únic inconvenient de fer la crema catalana casolana és que et queda una gran quantitat de clares d’ou que no saps com aprofitar. I com que a casa no llancem mai res… una bona opció és fer-ne merengues!

La recepta l’he treta del magnífic bloc d’en Carlos Valencia. Us recomano que hi feu una visita, val la pena! Aquestes merengues es poden aromatitzar amb diferents gustos: n’he fet uns de normals farcits de xocolata i uns altres aromatitzats amb cafè soluble. Boníssims!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 100g de clares d’ou
· 200g de sucre
· 1/2 llimona

Preparació:

Deixar les clares a temperatura ambient durant una estona i colar-les per treure les impureses. Fregar un recipient amb la llimona i muntar-hi les clares a punt de neu. Afegir el sucre i batre una estona més.
Amb l’ajut d’una màniga pastissera, repartir sobre paper de forn unes muntanyetes de merengue d’uns 2,5cm de diàmetre. Coure-les a 90º al forn amb la porta entreoberta fins que estiguin ben seques. Si es pot, posar l’opció d’aire en el forn. Deixar refredar i guardar-les en un recipient hermètic fins el moment de servir.
Opcionalment, farcir-les de xocolata, lemond curd, melmelada… o bé aromatitzar-les amb cacau en pols, cafè soluble, te matxa…

Bon profit!

PD. Novetats! M’acaben de confirmar l’ampliació de 4 places pel curs del David Lienas. Per ordre de demanda són per l’Anna de la Vila, la seva amiga Sandra i per la Txell i el Kike de la Cuina Vermella. Que bé!
A més, també m’han dit que el David es quedarà amb molt de gust una estona més al final de la classe per poder-se fer fotos amb tot el grup i signar llibres… Ja veig que tornarem a fer de frikis com amb la Mireia Carbó 😉

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *