Pastís de Xocolates

Data
29 d'abril de 2008
Creat per

Seguint amb la tradició, aquesta és la recepta de l’abril de la revista Descobrir Cuina:A l’apartat “de cru a cuit”, que aquest mes està dedicat a la xocolata, en Pep Nogué proposa un menú de tres plats basats en aquest ingredient. És ben normal trobar receptes de guisats que incorporen la xocolata, sobretot en plats de caça, afegida a la picada per tal lligar i espessir la salsa. Però on realment triomfa la xocolata és a les postres, de manera que aquesta vegada no he tingut gaires dubtes a l’hora d’escollir la recepta del mes 🙂

El pastís és una mousse de xocolata negra i xocolata amb llet que farà llepar-se els dits als grans amants de la xocolata. De gust, s’assembla molt al pastís de tres xocolates que molts ja coneixeu, però amb la textura més pròpia d’una mousse. És un pastís digne d’una gran celebració i crec que es mereix ser el protagonista del menú. Una bona amanida al davant, feta amb gràcia però que no atipi, i directes a les postres!

Pel que fa a la recepta, només vull fer un parell de comentaris:
Primer, tot i que a la recepta diu que és per 4 persones, amb les quantitats indicades surten 8 racions força generoses.
Segon, la cocció del pa de pessic l’he fet una mica diferent, ja que tal i com indica la recepta (8 minuts a 200º) a mi em va quedar com un suflé (boníssim, però poc adequat com a base del pastís). Després el vaig tornar a fer posant-lo 15 minuts a 180º i em va quedar al punt.

Aquí teniu la recepta:Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *