Pastís de Mousse de Nabius

Data
1 de maig de 2008
Creat per

Aquest diumenge vam fer la tradicional Trobada de Primavera a la Roureda amb tota la colla de Sabadell. Com que érem molts, vaig preparar un parell de pastissos i avui poso la recepta del primer:La Roureda és una masia situada al peu del Collsacabra, un racó en plena natura que respira tranquil·litat. Amb aquesta colla d’amics ja fa uns anys que anem a passar-hi un diumenge de primavera, quan comença a fer bon temps i el bosc està preciós. Normalment aprofitem el matí per fer alguna excursioneta i així agafar gana per dinar… Aquest any hem pujat a Cabrera, una muntanya emblemàtica del Cabrarès que té unes vistes espectaculars sobre la plana de Vic, la Garrotxa i el Pirineu. A l’excursió també venia la canalla, nens de 2 a 8 anys, que van caminar tant com els adults. Els hauríeu d’haver vist com s’enfilaven per les escales de dalt de tot! Amb tantes caminades, vam tornar a la Roureda afamats… sort que ja tenia el dinar i els pastissos a punt 😉La recepta que poso avui és d’un pastís tipus mousse, amb una base de pa de pessic i una cobertura de gelatina. L’ingredient principal de la mousse és un puré de nabius que vaig comprar ja fa temps al Solé Graells, una d’aquelles compres compulsives que al moment et semblen genials però que després no saps com gastar… a tots en ha passat algun cop, oi?


De totes maneres, es pot substituir aquest puré de nabius per qualsevol fruita en almívar triturada amb el túrmix. Només caldrà adaptar els gustos de la gelatina, el suc i la melmelada per tal que combinin bé i ja està!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 10 persones)

Per la base:
· 1 planxa de pa de pessic
· 100ml de suc de nabius
Per la mousse:
· 400ml de nata líquida per muntar
· 100g de sucre
· 4 iogurts naturals
· 100ml de suc de nabius
· 1 capsa de gelatina de llimona Royal (amb 2 sobres)
· 500g de puré de nabius
Per la cobertura:
· 200g de melmelada de nabius
· 150ml de suc de nabius
· 4 fulles de gelatina

Preparació:

Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable i emborratxar-lo amb una mica de suc de nabius.
En un cassó, escalfar els iogurts, el sucre i el suc de nabius. Quan estigui a punt de bullir, treure-ho del foc, afegir la gelatina i barrejar bé fins que es dissolgui. Afegir el puré de nabius i triturar ben fi amb el túrmix. Deixar refredar. Semi muntar la nata i barrejar-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Abocar-ho sobre la base de pa de pessic i deixar quallar a la nevera.
Per la cobertura, escalfar el suc al microones i dissoldre-hi la gelatina rehidratada en aigua freda. Barrejar-ho amb la melmelada, colar-ho per un colador ben fi i abocar-ho amb compte sobre el pastís ja quallat. Deixar-ho quallar a la nevera i servir ben fred.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *