Tarta Mousse de Nutella

Data
5 de maig de 2008
Creat per

Aquest és l’altre pastís que vaig portar a la trobada de la Roureda de diumenge passat:
Aquesta altra mousse també ens va agradar molt i, com que es menja fresqueta de la nevera, tot i ser de xocolata no atipa massa i entra divinament. Entre la mousse de nabius i aquesta de xocolata, alguns no vam saber triar quina ens agradava més… La recepta la vaig llegir fa temps a la web mundorecetas i la tenia guardada a la llista de “favoritos”. És fàcil de fer i segur que la repetiré! Com sempre, he introduït alguns canvis a la recepta original, sobretot a la base i a la cobertura, de manera que reescric la recepta tal i com la vaig fer jo.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

Per la base:
· 1 planxa de pa de pessic
· 100ml de batut de xocolata (tipus Cacaolat)
Per la mousse:
· 400ml de nata líquida per muntar
· 100ml de batut de xocolata
· 2 clares d’ou
· 200g de Nutella
· 4 fulles de gelatina
Per la cobertura:
· 100g de xocolata de postres
· 90ml de nata líquida
· 12g de glucosa
· Crocant d’ametlla

Preparació:

Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable i emborratxar-lo amb una mica de batut de xocolata.
Escalfar la Nutella en un cassó al bany Maria. Escalfar el batut de xocolata al microones i dissoldre-hi la gelatina rehidratada en aigua freda. Barrejar la gelatina amb la Nutella i deixar refredar una mica. Semi muntar la nata i barrejar-la amb compte amb la preparació anterior, vigilant que no s’abaixi. Afegir les clares muntades a punt de neu, també vigilant que no s’abaixin. Abocar-ho sobre la base de pa de pessic i deixar quallar a la nevera.
Per la cobertura, escalfar la nata i la glucosa al microones (quasi fins a bullir). Barrejar bé i afegir la xocolata trossejada remenant fins que es fongui i quedi una crema sense grumolls. Deixar refredar una mica i abocar sobre la mousse. Reservar a la nevera fins que qualli, decorar amb el crocant d’ametlla i servir ben fresquet.

Bon profit!

Comparteix

3 comentaris a “Tarta Mousse de Nutella”

 1. Hola Gemma!

  Si em permets, voldria fer-te un parell de consultes. Una d’elles té a veure amb aquesta recepta de Tarta Mousse de Nutella. L’he trobat voltant pel teu antic bloc i allà he pogut llegir tots els comentaris que s’hi havien publicat, entre ells els que tenien a veure amb la glucosa de la cobertura. T’he fet cas i he anat a “plorar” a la pastisseria que tinc a prop de casa i el pastisser (tot i no ser gaire amable) ha accedit a donar-me’n un mica (moooolt petita). M’ha preguntat per a què la volia i quan li he explicat m’ha recomanat que no la posés i que la substituís per mantega. Em deia que la glucosa no tenia gaire bon sabor i que per aconseguir una xocolata tova i brillant era molt millor la mantega. Recordo haver vist receptes en les que barrejaven mantega amb al xocolata per fer una cobertura però no sé si aniria bé en aquest cas. No sé què fer. Tu, com a professional dels pastissos que ets, i amb l’experiència que ja portes a les espatlles, encara hi posaries glucosa o tiraries per la mantega? I si em dius que ho faci amb aquesta darrera, quanta n’hi posaries per aquesta quantitat de xocolata? T’estaré molt agraïda si em pots donar un cop de mà. Dilluns tinc un grup d’alumnes que l’espera en “candeletes” 😉 Ja t’ensenyaré com em queda, ok?
  Passo a l’altre tema (espero no fer-me pesada. De fet, et volia escriure un mail enlloc de fer-te aquest súper comentari però no he trobat l’adreça enlloc…). He vist que l’havies decorat amb ametlla crocant. Com t’ho fas per posar-la i que et quedi en una rodona perfecta? He pensat que potser feies servir una plantilla però llavors em pregunto com t’ho fas per a que no se t’enganxi a la xocolata de la cobertura. En fi, que no tinc ni idea de com fer-ho…
  I darrera pregunta (ho prometo!!) que no té res a veure amb aquest pastís. Quan era petita la meva mare feia unes boletes-bunyols de crema catalana que després arrebossava i fregia. Són un dels records de la meva infantesa i, per desgràcia, no puc “reproduir” ja que la meva mare està malalta d’Alzheimer i no recorda com les cuinava. M’he llegit totes les seves llibretes de receptes, he parlat amb la meva tieta…i res. Ningú sap com es preparen. Tens alguna idea de quina pot ser la recepta? Si les pogués preparar i donar-lis a tastar a la meva mare sé que la faria molt feliç.
  Moltíssimes gràcies per tot i, altra vegada, perdó per tot el rotllo. Espero no “marejar-te” gaire.

  Una abraçada!

  Eva

 2. Eva, et contesto 😉

  – Tema cobertura, no li donguis més voltes i fes aquesta: http://www.lacuinadecasa.cat/2012/04/11/mona-de-pasqua-de-xocolata/
  De totes les cobertures que he provat és de llaaaaaarg la més fàcil de fer servir. Sobretot, tira la xocolata a 40º (fes servir un termòmetre) és la temperatura ideal perquè la capa et quedi bé però no tant gruixuda com la meva (jo la vaig tirar més freda i em va quedar massa gruixuda)

  – Decoració ametlla: vaig fer servir una tapa de paella (més petita que el pastís), la vaig agafar pel mànec de sobre sense que arribés a tocar el pastís. Amb l’altra mà vaig tirar l’ametlla pel voltant que quedava sense tapar 😉

  – bunyols: fes una crema catalana i CONGELA en una glaçonera. Arrebossa els glaçons i fregeix-los ràpidament. I ja està! 😉

 3. Oh! Quina rapidesa!! No saps com t’ho agraeixo, de veritat! Provaré la cobertura que em dius (no tinc termòmetre de cuina però espero que me’n serveixi un altre que tinc…). Aquest matí faré el pa de pessic i al vespre o demà al matí fare la mousse. Et passaré foto de com queda, ok? El tema de la tapa és simplement genial! Jejeje A veure si me’n surto jo també! 🙂
  I moltíssimes gràcies per això dels bunyols. Crec que ella no els congelava però ara mateix és la teva és l’única manera que tinc de poder fer-los. M’hi posaré així que tingui un moment i n’hi portaré a la meva mare. Estic segura que li agradaran.

  Una vegada més, moltíssimes gràcies per l’ajuda (i per la paciència!!!)

  Una abraçada!

  Eva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *