Pastís Trifàsic de Cafè, Llet Merengada i Baileys

Data
19 de maig de 2008
Creat per

Ahir vam celebrar l’aniversari de la meva mare i per bufar les espelmes vaig portar aquest pastís:
El sopar d’ahir va ser molt especial ja que, a part de l’aniversari, celebràvem més coses 😉 Per això volia que les postres també fossin especials i al gust de l’homenatjada. D’altra banda, com que tota la família som grans amants del cafè, em va semblar que aquest pastís ens podia agradar. I ho vaig ben encertar! Va resultar ser un pastís delicat, amb textura de mousse, poc dolç i amb força gust de licor 😉

Una pregunta: qui endevina on vaig comprar la rosa de xocolata i les perletes de plata? 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 8 persones)

· 1 làmina de pasta brisa
· 250g de mascarpone
· 400ml de gelat de cafè
· 100g de sucre
· 200ml de nata líquida per muntar
· 8 fulles de gelatina
· 100ml de Baileys
· 200ml de llet merengada

Preparació:

Per la base, cobrir el motlle amb la pasta brisa i coure-ho al forn durant 20 minuts a 190º. Per evitar que s’infli la base va molt bé posar uns cigrons secs a dins del motlle. Treure del forn i deixar refredar.
Per la mousse de cafè, posar en remull 5 fulles de gelatina en aigua freda. Barrejar el formatge, el gelat i el sucre. Dissoldre la gelatina amb una miqueta d’aigua calenta i afegir-ho a la mescla anterior. Muntar la nata i afegir-la amb compte que no s’abaixi. Abocar-ho dins el motlle i deixar quallar a la nevera durant 2 hores.
Per la capa de Baileys, posar en remull 3 fulles de gelatina. Escalfar una mica de llet merengada i dissoldre-hi la gelatina. Barrejar la gelatina amb la resta de la llet merengada i el Baileys. Abocar sobre el pastís i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *