Cuina en Directe amb en Pep Nogué. La Crònica.

Data
23 de maig de 2008
Creat per

Ahir vam anar al taller “La Cuina en Directe” que organitzen la revista Descobrir Cuina i els supermercats Bonpreu:


En total, vam ser els 20 següents: Adrià, Maria Solé, Mercè Ayguavives, Isidre Albiach, Cristina Mascareñas, Jordi, Eva Urbano, Mita, Enric Bayé, Rosalisabel, Sara Maria, Rubén Hernández, Txell Pi, Kike Palau, Glòria Moreno, Josep, Susanna Garcia, Ester Giró, Eva Montearriba i Gemma Clofent.

Tal i com ja vaig explicar en l’anterior ocasió, en Pep Nogué és un gran cuiner i, sobretot, un gran apassionat de la gastronomia. Acompanya tot el que fa amb extenses explicacions complementàries sobre productes, receptes, tècniques culinàries, anècdotes i noves idees que se li van acudint mentre cuina. Algú de la colla em va dir “en Pep és una enciclopèdia!” i penso que aquesta frase resumeix i defineix molt bé com és en Pep i quin estil de classes fa 😉

Les receptes que va escollir per aquesta ocasió, triades de l’edició del maig, van ser “Arròs a la cassola amb congre” de la Carme Ruscalleda, “Canelons de cranca amb maionesa de porradell” del propi Pep Nogué i “Full de xocolata i plàtan” d’en Jordi Roca. Però com que tot no pot ser perfecte, va haver-hi canvis d’última hora en els ingredients: enlloc de congre va ser bacallà i enlloc de cranca van ser llagostins. Alguns de nosaltres ens vam quedar amb les ganes de veure com treia les espines del congre i com buidava la carn de la cranca… (operació molt complicada si no l’has vist a fer mai!). Al final de la classe vam poder degustar les tres receptes i ens van agradar molt; jo penso fer els canelons (però de cranca, eh?) ara que comença la calor i ja ve de gust menjar fresquet…

Aquesta vegada, arran d’un comentari que va fer en Francesc queixant-se de no tenir una crònica tipus videoconferència, enlloc de l’habitual recull fotogràfic he preparat un resum de 3 vídeos on es veu com en Pep elabora cada plat… Així us podeu fer una idea millor de com va ser aquesta tarda tan especial que vam passar junts tota la colla de blocaires gastronòmics, gaudint del taller d’en Pep i de la bona amistat que s’ha creat entre nosaltres.

L’arròs…

Els canelons…

La mousse de plàtan…

I el final…

Finalment, només em resta agrair un altre cop a l’equip del Descobrir Cuina i del Bonpreu el fet de donar-nos l’oportunitat d’assitir a aquest taller. Vam disfrutar molt i segur que repetirem! (Si ens deixen, és clar!)

Moltes gràcies!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *