Gelat de Cafè

Data
27 de maig de 2008
Creat per

Aquesta és la meva participació al HEMC del mes de maig:Raulillo és l’amfitrió de l’HEMC 22 i ha escollit els “gelats i sorbets” com a tema del mes. Genial! Ara que ve la calor i amb un tema de postres… ha encertat de ple en el tipus de recepta que em venia de gust de fer 😉 Tot i així, una mica més i no hi sóc a temps… entre tantes classes i tallers de cuina, proves amb la panificadora i estris nous per estrenar…. no dono l’abast!

De gelats ja n’he fet alguns, la majoria amb fruita congelada o a partir d’una crema tipus crema pastissera canviant la llet per un suc de fruita. Per això aquesta vegada volia fer un gelat diferent, afegint clares a punt de neu com he vist en moltes receptes de gelats. Per aconseguir la textura cremosa de gelat, com que no tinc màquina de gelats, sempre faig el mateix: poso la crema en una glaçonera i un cop congelats, trituro els glaçons amb un robot de cuina. Així es trenquen els cristalls de gel i queda més cremós. Un cop triturat, ho poso en un tupper i ho guardo al congelador fins el dia que ens el mengem. Proveu-ho, que va molt bé 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per 6 persones)

· 4 ous
· 400ml de nata líquida per muntar
· 150g de sucre en pols
· 2 cullerades soperes de cafè soluble

Preparació:

Batre els rovells d’ou i el sucre amb unes varilles elèctriques fins que doblin el volum. Afegir el cafè soluble i barrejar amb moviments suaus. Afegir la nata muntada, també suaument. Afegir les clares a punt de neu barrejant amb suavitat per tal que no s’abaixin. Posar la barreja al congelador i, opcionalment, fer el truco de la glaçonera que he explicat abans.
Mitja hora abans de servir, treure el gelat del congelador i posar-lo a la nevera. Repartir el gelat a les copes, decorar i servir.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Gelat de Cafè”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *