Pa de Llet amb Nous i Panses

Data
1 de juny de 2008
Creat per

Aquest és el primer pa que he fet amb la panificadora de la Gemma:
Ja fa uns dies, la Gemma em va deixar la seva panificadora per tal que la provés i m’ajudés a decidir si me’n compro una o no. També em va passar una pila enorme de llibres que expliquen els conceptes bàsics de l’elaboració del pa i una pila encara més enorme de receptes per fer diferents tipus de pans. Després de llegir, investigar, preguntar i demanar consells a una quants blocaires experts en el tema del pa, em vaig decidir per una de les receptes més senzilles, és a dir, una recepta on tot el procés (amassat, llevat i cocció) es fa dins la panificadora. El següent pas serà començar a provar pans on la cocció es faci al forn, per tal de donar-los altres formes tipus barretes o panets. De moment, però, el resultat no podia ser millor: és un pa tipus brioix (amb mantega i llet) però menys dolç, enriquit amb panses i nous, que és ideal per fer l’entrepà d’anar a escalar. També és boníssim llescat i torrat al grill, amb una capa finíssima de melmelada per sobre… Ens va agradar tant que al vespre ja no en quedava ni una engruna!

Vull agrair a la Gemma que m’hagi deixat la màquina, m’encanta i estic disfrutant com un nen amb una joguina nova; l’únic inconvenient és que m’ha agradat tant, que ja veig que me n’hauré de comprar una… Per tal que us feu una idea de tot el què he hagut de llegir, us poso una foto amb tota la bibliografia que em va deixar la Gemma. Quina passada!


També vull agrair els consells de la Roser i la paciència que ha tingut amb mi, precisament la recepta és la del pa de llet del seu bloc afegint a ull (generosament) un grapat de nous i de panses.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 40g de mantega
· 1 cullerada de cafè de sal
· 2 cullerades soperes de sucre
· 200ml de llet
· 310g de farina de força
· 1 cullerada cafè de llevat sec de forner
· 1 grapat de nous
· 1 grapat de panses

Preparació:

Posar les panses en remull amb una mica d’aigua. Escórrer bé, eixugar-les i enfarinar-les una mica. Programar el programa 1 de la panificadora marcant 500g i daurat mig. Posar els ingredients dins la màquina, primer els líquids i després els sòlids, procurant que el llevat no toqui ni la sal ni el sucre. Quan acabi el programa, treure el pa i deixar-lo refredar sobre una reixeta.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *