Púding de Taronja

Data
4 de juny de 2008
Creat per

Aprofitant les últimes taronges, m’acomiado d’elles fins la temporada d’hivern amb aquest púding d’aprofitament:Els púdings són ideals per aprofitar sobres de brioixos, magdalenes o pastes dolces que s’han quedat seques al calaix del pa (o, en el meu cas, una base de pa de pessic que ens van regalar al Caprabo i que ja feia massa dies que rondava per casa…). Si, a més, s’enriqueixen amb melmelada, panses i licor com en aquest cas, deixa de ser una recepta d’aprofitament per passar a ser unes postres bones de veritat. Proveu-ho i ja m’ho direu! La cocció es pot fer al forn (al bany maria a 180º fins que qualli) o al microones. En aquest segon cas va molt bé un motlle de corona per tal que la cocció sigui ben uniforme.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 4 ous
· 150g de sucre
· 200ml de llet
· 200ml de suc de taronja
· 250g de pa de pessic sec
· 80g de panses
· 2 cullerades de melmelada de taronja
· 50ml de licor de taronja
· Pell ratllada d’una taronja
· Caramel líquid

Preparació:

Esmicolar el pa de pessic en la llet calenta. Macerar les panses amb el licor. Afegir al pa de pessic els ous batuts, la pell de taronja, el sucre i la melmelada. Barrejar bé, afegir les panses escorregudes i abocar-ho dins un motlle de corona caramel·litzat.
Coure-ho al microones a 750w en dos tandes de 5 minuts, deixant 2 minuts de repòs entre elles. Deixar refredar, desemmotllar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

PD: La Mireia ens ha donat 10 places més pel curs del 19 de juny. He afegit els que estaven en llista d’espera i encara queda 1 plaça. Si algú no s’havia apuntat, encara hi és a temps!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *