Flam d’Orxata Light

Data
16 de juny de 2008
Creat per

Aquestes postres les vaig fer pel sopar de dimecres passat a casa els pares. Com que es tractava d’un sopar sense celebracions especials, vaig triar una recepta lleugera, sense sucre ni greixos, apte per a dietes “operació bikini”:Aquesta mena de flams sense ous que es quallen amb la quallada Royal són molt pràctics i admeten mil variacions. Sense anar més lluny, la setmana passada en vaig llegir un parell als blocs Cocina Fácil sin Gluten i La Cuina en Bolquers. Jo n’he fet una nova versió, light i amb un gustet d’orxata molt adequat per l’època de l’any. No descarto provar la mateixa recepta canviant l’orxata light per Cacaolat light, que em van deixar tastar aquest divendres al súper (una noia molt maca en feia promoció oferint un tast en gotets de plàstic). Ha de quedar boníssim!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1l d’orxata light
· 16 formatgets light (tipus “quesito”)
· 2 sobres de quallada Royal
· 1 culleradeta de canyella en pols
· Edulcorant líquid al gust

Preparació:

Posar tots els ingredients en un cassó al foc remenant sense parar fins que bulli. Treure-ho uns segons del foc i tornar-ho a posar al foc, remenant fins que torni a bullir. Abocar-ho dins el motlle i deixar quallar a la nevera (mínim 4 hores). Decorar i servir ben fresquet.

Bon profit!

PD: Recordeu que aquest dijous tota aquesta colla tenim una cita amb la Mireia Carbó! Proposo quedar a les 19:15h al Caprabo DIRECTAMENT A DALT, d’aquesta manera agafarem lloc a primera fila. Què us sembla? Jo m’espararé a dalt, però fora de la classe, de manera que la gent nova que no ens coneix pugi presentar-se… Mentrestant la resta pot començar a guardar lloc a primera fila, que sempre acabem seient al darrera i no veiem res. Ok?

Comparteix

1 comentaris a “Flam d’Orxata Light”

  1. Seguint el teu suggeriment, he fet el flam amb Cacaolat. La recepta ha estat la mateixa canviant l’orxata per Cacaolat i afegint-hi una cullerada sopera de fructosa. Molt bo el contrast del Cacaolat amb el saladet dels formatgets.
    Gràcies de nou per les teves receptes Gemma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *