Flam de Xocolata sense Lactosa

Data
18 de juliol de 2008
Creat per

Dimarts vam fer l’últim sopar a casa els pares abans de les vacances d’estiu. De postres vaig portar aquest flam de xocolata:També van venir l’Arnau i la Patrícia, de manera que el sopar es va convertir en una vetllada molt especial. Ho hem de repetir més sovint, eh? 😉

La Patrícia té intolerància a la lactosa i vaig voler fer unes postres que ella també pogués menjar. És increïble la quantitat d’ingredients típics de receptes de postres que porten lactosa: la llet, la nata, la mantega, el formatge, la xocolata amb llet, els iogurts, els gelats… fins que no intentes fer una recepta sense lactosa, no t’imagines que pugui ser tan complicat! Una cosa semblant em va passar quan vaig participar al “HEMC Sin Gluten”, també ho vaig trobar molt difícil. És admirable l’esforç que han de fer per cuinar aquelles persones que tenen alguna al·lèrgia o intolerància d’aquestes. I ja no dic res de si volen sortir a menjar a fora…

Pensant en les postres del sopar, se’m va acudir aprofitar la idea del flam d’orxata, que precisament per ser d’orxata ja no porta lactosa (exceptuant els formatgets, és clar). Total, que vaig decidir provar la recepta amb batut de soja amb gust de xocolata, canviant els formatgets per uns “tranchetes” sense lactosa que es poden trobar a alguns supermercats. La incògnita estava en saber si la quallada faria el seu efecte ja que no hi havia gens de lactosa… Tot i quallar-se bé, va quedar menys consistent que el flam d’orxata, i vaig posar-lo una estona al congelador per poder desemmotllar-lo millor. El proper cop, hi posaré una fulla de gelatina per millorar-ne la consistència 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1l de batut de soja de xocolata
· 250g de “tranchetes” sense lactosa
· 2 sobres de quallada Royal
· 150g de sucre

Preparació:

Posar tots els ingredients en un cassó al foc remenant sense parar fins que bulli. Treure-ho uns segons del foc i tornar-ho a posar al foc, remenant fins que torni a bullir. Abocar-ho dins el motlle i deixar quallar a la nevera (mínim 4 hores). Decorar i servir ben fresquet.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *