Gaspatxo de Tomàquet i Maduixots

Data
14 de setembre de 2008
Creat per

Amb aquesta recepta, continuo amb la tradició de les receptes de la revista Descobrir Cuina, ja del mes de setembre. Alhora, amb la mateixa recepta participo al HEMC d’agost – setembre, una altra de les cites que sempre m’agrada complir:


L’Aida i l’Irene del blog With the hands in the dough han triat el tomàquet com a tema del mes per aquest HEMC. Gairebé ja m’havia decidit a participar fent una melmelada de tomàquet quan em va arribar la revista Descobrir Cuina del setembre i, precisament, hi havia una recepta de postres amb tomàquet! Quina casualitat 🙂

La recepta és de la secció de postres que elabora cada mes en Jordi Roca. En aquesta ocasió, presenta versions dolces de plats clàssics internacionals i proposa un refrescant gaspatxo de tomàquet i maduixots, un guacamole amb llima i pinya cremós i un chutney de mango i iogurt d’ovella aromàtic. Citant textualment la revista, aquest gaspatxo dolç és una revisió del gaspatxo clàssic, en el qual es modifica la sal pel sucre i es proposa afegir-hi tomàquet com a fruita, igual que s’hi posen els maduixots.

Avui, tot just arribant del Pirineu on hem passat el pont de l’11 de setembre, m’he decidit a preparar aquest plat com a comiat a la calor de l’estiu. Ens l’hem pres per berenar, un bon moment per degustar aquests plats salats en versió dolça que no acabem de situar ni a les postres ni als entrants… Ens ha agradat molt ja que l’hem trobat refrescant, original i també adequat per prendre com a postres lleugeres d’un àpat d’estiu. El repetiré segur!

Aquí teniu la recepta:


I no em puc estar de posar unes fotos d’aquests dies a Ordesa, una de les valls més boniques del Pirineu:
Ens ha caigut la primera nevada de la temporada!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *