Semifreddo di Amaretti Farcito al Pistacchio

Data
18 de setembre de 2008
Creat per

Diumenge va ser l’aniversari de l’Olga, la meva fillola, que ja té 6 anys! Per celebrar-lo ens van convidar a sopar amb un pica – pica boníssim preparat amb l’ajuda de l’Aina i de l’Olga mateixa. Aquestes nenes seran unes grans cuineres! De postres, com que les havia de preparar amb molta antelació, vaig portar aquest gelat “tunejat” de tres capes:
Vaig triar una recepta que em permetés tenir-la a punt abans de marxar a Ordesa i que fos alhora un pastís per bufar les espelmes. I què millor que un gelat “tunejat”?

La recepta és de la revista Sale&Pepe, una revista italiana que he conegut gràcies a la Gemma de Bcnmonamour, ja que ella hi dedica una recepta gairebé cada mes. Aprofitant el meu viatge a les Dolomites, em va demanar que li portés l’últim exemplar i la vaig trobar tan interessant que també me la vaig comprar per mi! Una de les seccions estrella del mes d’agost anava dedicada als gelats, amb receptes elaborades a partir de gelats comprats i combinats amb altres ingredients, per tal de variar-ne el gust i la presentació. Les propostes eren molt suggerents: Effetto marmorizzato, Baci di meringa e gelato al cioccolato, Golosità en tazza, Brioche ripiena con salsa al caramello, Spicchi multicolori di fruta al gelo… Enteneu ara per què me l’havia de comprar????A la recepta d’aquest semifred apareix un ingredient típicament italià: els amaretti. Són unes galetes d’ametlla molt semblants als nostres ametllats (aquelles galetes rodones amb una ametlla al mig, les Birba són boníssimes!). Jo he fet el semifred amb els nostres ametllats.

Aquí teniu la recepta:


Ingredients:

· 400g de gelat de vainilla
· 150ml de nata líquida per muntar
· 80g d’amaretti
· 100g de festucs pelats
· 30g de sucre en pols

Preparació:

Triturar els amaretti amb la picadora del túrmix i barrejar-los amb el gelat. Abocar la meitat del gelat dins un motlle allargat de 18x8cm folrat amb paper film. Reservar al congelador el motlle i l’altre meitat del gelat.
Triturar els festucs i el sucre amb la picadora del túrmix. Muntar la nata i barrejar-la delicadament amb els festucs. Abocar-ho sobre la primera capa de gelat i tornar-ho a posar al congelador unes dues hores.
Passat el temps, acabar d’omplir el motlle amb el gelat de vainilla restant i tornar-ho al congelador.
Al moment de servir, desemmotllar el gelat i decorar-lo amb festucs picats i amaretti petites. Servir ràpidament.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *