Tiramisú

Data
7 d'octubre de 2008
Creat per

La setmana passada vam reiniciar els sopars setmanals a casa els pares, ideals per posar-nos al dia de les novetats i fer petar la xerrada fins que se’ns fa tardíssim… De postres sempre m’agrada portar algun detallet, que aquest cop va ser un tiramisú:Aquest sopar era força especial, ja que el vam dedicar a fer el passi complet i comentat de les fotos de les seves vacances. Han estat a Rússia escalant el Mont Elbrus i fent turisme per Moscou i Sant Petersburg i les fotos que han portat són espectaculars. Vam passar una vetllada ben entretinguda!

El tiramisú és una de les receptes que tenia pendent de penjar al blog des de fa mooooolt temps. No sabria dir qui me’n va passar la primera recepta, segurament una companya de carrera que va anar a fer un Erasmus a Itàlia… Amb els anys he vist mil versions diferents de la mateixa recepta però al final sempre acabo fent l’original. L’altre dia, però, veient els capítols repetits del programa cuines de TV3, van reemetre un capítol de l’Oriol Balaguer fent un tiramisú, amb una recepta totalment diferent a qualsevol de les que havia llegit: barrejava el mascarpone amb una crema anglesa, ho deixava refredar a la nevera i ho muntava tot plegat! Tot i que el tiramisú autèntic no porta nata (m’ho va confirmar la Mireia Carbó el dia que va venir a l’institut) vaig pensar que aquesta recepta l’havia de provar… Si la fa l’Oriol Balaguer, segur que queda boníssima, no?

Doncs confirmo que estava de mueeeeeerte! Us ho prometo! Total, que al final penjo la recepta de tiramisú de l’Oriol Balaguer, de manera que encara tinc pendent penjar la que faig jo normalment je je je…

No em puc estar de penjar el vídeo del programa, no us perdeu la cara de nen que feia l’Oriol Balaguer l’any 2001! I llavors ja sortia per la tele… 😉

embedSVP(666589)
Aquí teniu la recepta: (extreta de la web de cuines)

Ingredients:

· Melindros
· 250g de nata líquida
· 250g de formatge Mascarpone
· 50g de sucre
· 2 rovells d’ou
· 200g de cafè exprés
· 10g de sucre
· 1 gotet de licor d’Amaretto
· Xocolata en pols per guarnir

Preparació:

Per fer la crema anglesa, poseu a bullir la crema de llet i el sucre a 86º. Tot seguit, bateu els rovells d’ou en un bol.
Quan la crema arrenqui el bull, incorporeu-la al bol mentre ho aneu remenant. A continuació, poseu el formatge Mascarpone en un bol i coleu-hi la crema anglesa a sobre. Barregeu-ho i deixeu-ho reposar 24 hores a la nevera. Quan retireu la crema de la nevera, munteu-la fins que assoleixi una textura cremosa.
Per fer el xopat, barregeu el sucre amb el cafè i afegiu-hi el licor d’Amaretto. Després talleu el pa de pessic o els melindros amb un tallapastes, remulleu-los amb el xopat i poseu-los en un plat.
I ja per acabar, poseu 3 cullerades de crema amb Mascarpone en una copa i incorporeu-hi el pa de pessic. Afegiu-hi una altra capa de crema i una altra de pa de pessic. Finalment, incorporeu-hi una cullerada de crema i deixeu-ho a la nevera durant una o dues hores, i al moment de servir-ho afegiu-hi xocolata en pols.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *