Mousse de Iogurt i Formatge amb Saltejat de Maduixes

Data
24 d'octubre de 2008
Creat per

Amb aquesta recepta participo al HEMC del mes d’octubre:Don Lucho del blog El Almuerzo de Leticia y Don Lucho és l’amfitrió de l’HEMC 26 i com a tema del mes ha escollit receptes aptes per a diabètics.

hemc 26 - comida para diabéticos
La recepta és del llibre “La cuina salvavides” de la Mireia Carbó i, com totes les seves receptes, és fàcil i bonissíssima, d’aquelles per triomfar! La millor presentació que puc fer d’aquesta mousse és reproduir textualment les pròpies paraules de la Mireia:

Us heu fixat en la cara que fa la gent quan paladeja la primera cullerada d’unes postres boníssimes? Amb els ulls mig tancats, se’ls escapa un “ummm!” que no es pot evitar. Amb aquesta mousse passa ben bé això, de debò”.

Aquesta recepta és molt fàcil d’adaptar al món sense sucre: només cal substituir el sucre per edulcorant en pols i la resta fer-la igual. A l’hora d’adaptar receptes de postres aptes per a diabètics, el més senzill és triar receptes que no necessitin cocció, ja que el principal inconvenient dels edulcorants és que amb les altes temperatures perden poder endolcidor. Per tant, una bona opció és triar una mousse com aquesta, que es qualla en fred a la nevera i no necessita cocció. La Mireia proposa acompanyar la mousse amb un saltejat de cireres; però si no és temps de cireres, cap problema, amb maduixes queda igual de bona!

Poso la recepta en català directament del llibre i en castellà la versió per a diabètics, ja que a vegades el traductor fa de les seves i l’HEMC el llegeix gent de tot arreu 😉

Aquí teniu la recepta:La receta adaptada para diabéticos:

Ingredientes:

· 200g de queso cremoso de untar
· 3 yogures griegos
· 4 cucharadas de edulcorante en polvo
· 200ml de nata para montar
· 100ml de leche
· 4 hojas de gelatina

Preparación:

Remojar la gelatina en agua fría. Calentar la leche hasta que hierva y, fuera del fuego, añadirle la gelatina. Mezclar bien.
A parte, mezclar el queso con el yogur y el edulcorante. Añadirle la leche con la gelatina i mezclar bien. Medio montar la nata e incorporarla con suavidad a la mezcla anterior.
Repartir la mousse en moldes individuales y reservar en la nevera hasta el momento de servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *