Taller amb l’Ada Parellada

Data
28 d'octubre de 2008
Creat per

Porto uns dies tan atrafegats que se m’acumula la feina… Tot i que aquest taller el vam fer fa dues setmanes, fins avui no he trobat una estona per escriure el post.

La cooperativa Abacus organitza tot sovint tallers i hores del conte gratuïts per la canalla. Llegint el Descobrir CUINA de l’octubre, hi vaig veure anunciat un taller d’aquests que em va semblar molt interessant:L’Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, és molt coneguda pels tallers de cuina infantils que organitza al seu restaurant i a altres llocs, amb l’objectiu d’introduir els nens a la cuina i fomentar alhora una alimentació infantil sana i equilibrada. Per les festes de la Mercè va organitzar un taller amb el Descobrir CUINA i el Bonpreu que va tenir molt èxit…

Coneixent la bona fama que té, vaig proposar a les meves nebodes, l’Aina i l’Olga, d’assistir-hi les tres juntes i de seguida em van dir “ens apuntem!”

Però no tot pot ser perfecte… La propaganda que feia l’Abacus del taller era força enganyosa: tots els nens i adults que ens vam reunir allà ens pensàvem que el taller de cuina era pels nens, on cuinarien i aprendrien a preparar berenars sans. Però no, resulta que el taller dels nens era pintar, mentre que el taller de cuina era pels adults… Quina desil·lusió es va endur la canalla! Per sort, l’Ada Parellada té molts recursos i davant la situació, va saber adaptar perfectament el taller de cuina adreçat als pares per tal que el poguessin fer els nens, mentre ella transmetia als adults el missatge que havia vingut a donar: “fora la brioixeria industrial i visca el pa amb xocolata de tota la vida!”
Els nens van aprendre a tunejar uns bastonets de pa sucant-los amb formatge, nocilla casolana, coco ratllat, fruits secs picats o pernil dolç, idees que l’Ada va donar per tal de preparar uns berenars ben sans i variats. Després encara vam tenir temps per provar un joc que s’ha inventat l’Ada mateixa: es tracta d’un joc que combina el dibuix, la mímica i les preguntes, tot al voltant de temes gastronòmics.

L’Ada va agradar a tothom, als nens i als adults. Les meves nebodes van sortir encantades amb ella i segur que voldran anar a un dels tallers del Semproniana… A mi em va admirar la professionalitat de l’Ada davant la situació, la passió que va posar en tota l’activitat, l’habilitat que té en el tracte amb els nens i la contundència del missatge que va saber transmetre als adults.

En resum, un matí de dissabte molt ben aprofitat!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *