Pastís per Xocoaddictes

Data
17 de novembre de 2008
Creat per

Divendres vam celebrar una nova edició del Sopar dels Escorpins. Vam comptar que amb la d’enguany, ja van 8 o 9 edicions, tot i que al blog només hi tinc les del 2006 i del 2007. Com que sempre som molta colla, acostumo a fer un parell de pastissos, així en toca un bon tall a cadascú i m’asseguro que almenys un dels dos agradi a tothom. En aquesta ocasió vaig fer un pastís de xocolata i un altre de poma:Aquests sopars són molt animats ja que la colla està molt ben avinguda i fa tants anys que ens coneixem que les converses i les bromes surten soles; tot el grup d’amics té unes cites al llarg de l’any que intentem no perdre’ns mai: el sopar dels Escorpins, el partit de St. Esteve, el cap d’any a can Buxó, la calçotada a St. Feliu, la trobada de primavera a la Roureda, el retrobament de Festa Major… aquestes cites s’han convertit en una tradició ben arrelada a la colla.

Un dels moments més esperats del sopar de divendres va ser el tradicional concurs d’endevinar cançons; aquest any vaig ser al grup que va perdre, ens van apallissar 16 punts a 28 punts! S’ha de reconèixer que algunes de les cançons eren una mica complicades, eh Pol? 😉


La recepta la vaig llegir fa dies al blog del Cullerot Festuc. L’Eva en parlava tan bé que de seguida la vaig afegir a la llista dels pendents, ben al capdamunt. Tot el que comenta l’Eva és veritat: té un gust de xocolata molt potent, millor que el famosíssim de tres xocolates, menys dolç, amb un toc d’avellanes deliciós i senzillíssim de fer. Vaja, que és un pastís amb una nota de 10 sobre 10!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la base:
· 2 ous
· 55g de sucre
· 25g de farina
· 25g de cacau en pols
Per la xocolata:
· 1 sobre de Flam Royal de 4 racions
· 250g de xocolata negra
· 600ml de nata líquida per muntar
· 50g d’avellanes

Preparació: (amb thermomix)

Posar la papallona en el vas de la thermomix, incorporar els ous i el sucre i programar 3′ – T 37º – v 4. Treure la papallona, afegir la farina i el cacau tamisats i programar 5” – v 4. Abocar la barreja en un motlle d’uns 21cm, prèviament untat, i coure’l 10 minuts a 160º amb el forn ja calent. Deixar refredar.
Triturar les avellanes a v 3-5-7-9. Reservar. Sense rentar el vas, triturar la xocolata durant uns segons a v 3-5-7-9. Afegir tots els ingredients en el vas, barrejar 4” – v 6 i programar 10′ – T 100º – v 4. Abocar la crema en el motlle, deixar refredar una mica i reservar a la nevera un mínim de 4 hores. És millor fer-lo el dia abans.
En el moment de servir, espolsar amb cacau en pols per tapar les imperfeccions.

Bon profit!

Comparteix

1 comentaris a “Pastís per Xocoaddictes”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *