Pastís de poma autre manière

Data
20 de novembre de 2008
Creat per

Aquest és l’altre pastís que vaig fer pel sopar dels Escorpins de divendres passat:



Aquesta tarta de poma necessita poques presentacions: ens la va ensenyar a fer en David Lienas a l’última classe del Bonpreu i crec que, de tota la colla que vam anar-hi, dec ser l’última a fer-la… tot i així, no m’he pogut resistir a posar-la també al blog 😉

Les úniques variacions que vaig fer a la recepta són que, per falta de temps, enlloc de tallar la poma a dauets la vaig ratllar per un ratllador de forat molt gros. L’altra variació que aconsello fermament és coure uns minuts la pasta brisa tota sola al forn, així queda més cruixent i ben cuita del fons a la base.

Si voleu veure totes les versions de la colla blocaire, no deixeu de visitar el Cafè de Nit, Delícies del Rebost, el Kiwi Blau i Cuinar és Generós. Ja veieu que aquest pastís ha tingut molt èxit!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1 massa brisa fresca
· 1kg de pomes Golden
· 125g de mantega
· 100g de sucre
· 4 ous
· 50g de farina
· Sucre en pols

Preparació:

Col·locar la massa brisa al fons d’un motlle untat amb mantega i farina. Punxar-la amb una forquilla i deixar-la a la nevera perquè reposi.
Fondre la mantega al bany Maria. Afegir-hi el sucre i els ous batuts i després la farina i remenar-ho bé. Reservar.
Pelar les pomes i tallar-les a daus de mig centímetre de costat. Dipositar-les sobre la massa brisa i cobrir-les amb la barreja anterior que havíem reservat. Distribuir-ho bé pel motlle. Coure el pastís a 180º amb el forn ja calent uns 40 minuts.
Deixar refredar i espolsar amb sucre en pols en el moment de servir.

Bon profit!

PD: Recordeu que avui tota aquesta colla té una cita amb en Pep Nogué al Bonppreu, eh? Avui passarà llista en Manel, que jo no podré venir… Passeu-ho bé i feu crònica, eh????

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *