Flam Pastisser

Data
23 de novembre de 2008
Creat per

Dimecres passat vaig portar uns quants pastissos a la feina per celebrar el meu aniversari amb els companys. Vaig repetir el pastís per xocoaddictes, que va tenir molt èxit; també vaig portar aquest pastís típic de França anomenat flam pâtissier, que està fet amb una crema pastissera quallada al forn:
Cada any, per celebrar els aniversaris a la feina, ens ajuntem 3 o 4 companys que fem els aniversaris en pocs dies de diferència. Comprem un assortit de pastes al forn del barri i convidem a la resta de companys. Aquest any però, hem decidit fer-ho per separat, així hi ha més esmorzars especials i la festa s’allarga més, je je je.

A mi em venia de gust portar pastissos fets a casa, però com que som tanta colla, n’he hagut de fer uns quants… Tinc feina al blog per dies, amb tants pastissos! Triant quins podia fer, vaig recordar una recepta de la famosa llista interminable de pendents que tinc: un pastís que hem menjat molt sovint durant les nostres estades al Pirineu francès i que tenia moltes ganes de fer a casa. La recepta la vaig llegir fa temps al blog de i-recetas, que si no coneixeu us el recomano fervorosament. Té unes receptes de postres espectaculars!

El flam pastisser és realment deliciós i sorprenent. De gust, recorda totalment la nostra crema pastissera, però en canvi la textura és més semblant a la del flam. A mi, tancar els ulls i menjar un tall d’aquest pastís em transporta immediatament a paisatges francesos d’alta muntanya. Quins records…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1 base de pasta brisa
· 800ml de llet
· 200ml de nata líquida
· 180g de sucre
· 100g de maicena
· 2 ous sencers i 1 rovell
· 1 branca de canyella
· 10ml d’essència de vainilla
· Ametlles filetejades per decorar

Preparació:

Estirar la pasta brisa dins un motlle desemotllable i coure-la 10 minuts a 180º, amb un cigrons secs a dins per tal que no s’infli la massa.
Preparar la crema pastissera: escalfar en un cassó la nata i la llet, menys un got, amb el sucre i la canyella. A part, dissoldre la maicena amb el got de llet reservat, afegir els ous i la vainilla i barrejar bé. Quan la llet del cassó bulli, treure la branca de canyella i abocar-ho sobre la mescla dels ous. Tornar a posar al foc tota la barreja remenant sense parar fins que s’espesseixi.
Abocar la crema dins el motlle, repartir unes ametlles per sobre i coure-ho 45 minuts a 180º. Deixar refredar dins el forn i, un cop fred, desemmotllar i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *