Curs de cuina a can Rubiralta. Proposta per una nova Trobada Blocaire.

Data
1 de desembre de 2008
Creat per

Des de fa temps em cridaven l’atenció els cursos de cuina de can Rubiralta, una botiga de Sabadell de productes de disseny contemporani per la llar i objectes de regal. Com que la Laia i la Xaro me’n van parlar molt bé, finalment em vaig apuntar al curs El Nadal fàcil de la Montse Tàpia, ja que la descripció “unes receptes senzilles i vistoses per quedar bé sense massa feina” era molt prometedora.
La cuina de la botiga és molt acollidora i la classe amb la Montse va ser molt amena i interessant. Al llarg de dues sessions de dues hores cadascuna, ens va ensenyar a fer uns farcellets d’espinacs amb formatge de cabra, una amanida de pasta amb escamarlans, un lluç amb pa i tomàquet, un sorbet de llimona al cava, unes tartaletes de poma i botifarra negra, una crema d’escamarlans amb bolets, uns jarrets de vedella a l’oporto i una mousse de pinya amb gerds. Al final de cada classe, menjàvem els quatre plats cuinats durant la sessió, de manera que arribava a casa ja sopada, je je je…Totes les receptes em van agradar molt i ja tinc ganes de posar en pràctica tot el què ens va ensenyar la Montse… No trigaré gaire a provar el sorbet de llimona al cava i ben aviat el veureu penjat al blog 😉

La proposta:

Com que volia fer fotos i crònica del curs al blog, vaig preguntar a a la Montse Tàpia i a l’Anna de can Rubiralta si tenien cap inconvenient per les fotos o per sortir al blog. Els vaig explicar tot el tema de blocs gastronòmics i els va fer molta gràcia saber-ho.

Tot parlant, l’Anna em va proposar d’organitzar una demostració gratuïta a la cuina de la botiga per tota la colla de blocaires que ens acostumem a trobar… Al mateix temps, la Mercè ens proposava organitzar una trobada el 9 de gener, aprofitant que ella ve a Catalunya per les vacances de Nadal… Alhora, la Xaro proposava fer la trobada a Sabadell i sopar al restaurant “al Tanto que va de Canto”, ja que molts som d’algun dels dos Vallès i la majoria de vegades ens hem trobat a Barcelona… Total, que jo, embolicaire com sóc, vaig pensar… i si ajuntem totes les propostes? En resum, que aquí llanço una idea per tal que si agrada ho acabem d’organitzar:

Fer una nova trobada blocaire el divendres 9 de gener a les 7 de la tarda a Sabadell. La trobada consistiria en una demostració gratuïta de dues hores a can Rubiralta i després en un sopar al Tanto que va de Canto, un lloc prou informal que permetria fer després una partideta a la botifarra…

Les demostracions que ens ofereix l’Anna són molt variades: de thermomix, d’olla a pressió, de ganivets ceràmics, de motlles de silicona… A mi em fa l’efecte que la més interessant i completa és la de thermomix a un nivell mig, ja que així aprendrem a cuinar alguna recepta. Més endavant, si agrada la idea, es podrien organitzar d’altres demostracions. La cuina de can Rubiralta té una capacitat màxima de 30 persones i per tal d’organitzar la demostració hauríem de ser un mínim de 10.

Com sempre, aquestes trobades són obertes a TOTHOM, tinguin bloc o no, participin o no, siguin nous o siguin coneguts! Què us sembla la idea? Hi ha quòrum i tirem endavant la proposta?

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *