Coca Borratxa de Pinya

Data
9 de desembre de 2008
Creat per

Tinc algunes receptes endarrerides i necessito posar-me al dia… Encara tinc pendent dos pastissos que vaig portar per esmorzar a la feina el dia del meu aniversari i com que alguns companys m’han demanat la recepta d’aquesta, és la primera que penjo:La recepta la vaig treure del blog Cocinando entre amigos i és precisament la primera recepta que va posar la Cristina al seu blog. Després de fer-la i tastar-la, entenc perfectament perquè va triar aquesta i no una altra! Tal com explica ella, la coca és molt senzilla de fer, qualsevol recepta que sapigueu i que us agradi quedarà bé. Però el resultat després d’emborratxar-la és espectacular: el secret està en aconseguir que la coca quedi esponjosa i ben impregnada de l’almívar amb el licor… queda tan sucosa i melosa, que al cap de 2 dies de fer-la encara és més bona! Sobretot, no us faci por abocar TOT l’almívar de la llauna, en un principi sembla molta quantitat i fa por que quedi massa xop, però no, la coca l’absorbeix bé i queda al punt de borratxa.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 100g de mantega
· 125g de sucre
· 150g de farina
· 1 sobre de llevat Royal
· 4 ous
· 1 llauna de pinya en almívar (de 560g sense escórrer)
· Cireres confitades
· 100ml de Cointreau
· Caramel líquid

Preparació:

Cobrir el fons del motlle amb caramel líquid i repartir les rodanxes de pinya que quedin ben posades. Posar una cirera al forat de cada rodanxa.
En un bol barrejar el sucre, la mantega i els rovells d’ou amb les varilles elèctriques del túrmix. Afegir la farina amb el llevat tamisats i barrejar bé. A part, muntar les clares a punt de neu i incorporar-les a la mescla amb suavitat, vigilant que no s’abaixin. Abocar la mescla dins el motlle i coure’l al forn durant 50 minuts a 160º.
Quan la coca s’hagi refredat, barrejar TOT l’almívar de la llauna amb el licor i abocar-ho ben repartit per tota la superfície de la coca. Un cop s’hagi absorbit tot el líquid, desemmotllar la coca cap per avall, de manera que les rodanxes de pinya de la base quedin a la part de dalt.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *