Trufes amb Mascarpone i Coco

Data
16 de desembre de 2008
Creat per

Ara s’acosten uns dies plens de celebracions amb àpats molt especials i cuidats fins a l’últim detall. Segurament molts de nosaltres ja estem pensant en els menús que farem per Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any, Reis… I val la pena començar a avançar feina, oi? Amb els cafès m’agrada treure a taula algun detallet dolç però petit, normalment de xocolata, sempre hi ha algú que s’ha quedat amb un forat i acaba picant 😉 Aquest any he fet unes trufes que es guarden molt bé a la nevera o al congelador fins el dia que les necessitem:



Com que diumenge venia la parentela de Vic a dinar (a la meva família els dinars de Nadal comencen molt aviat, je je je…) vaig aprofitar per preparar les trufes i portar-ne una safata per picar amb els cafès. Crec que van tenir força èxit!

La recepta l’he vista a molts llocs diferents i es fa difícil saber-ne l’origen exacte… Anant enrere d’un blog a l’altre, em sembla que he arribat a la font: la Maria José de la web Mundorecetas. És la recepta de trufes més fàcil que he provat mai: barrejar els ingredients és rapidíssim, la massa és molt fàcil de manejar i fer les boles no porta cap complicació. L’acabat de les trufes es pot fer al gust de cadascú, però jo aconsello fermament l’arrebossat amb coco, li dóna un gustet molt especial. És una recepta que val la pena de repetir!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 24 melindros dels durs
· 250g de Mascarpone
· 200g de xocolata negra
· 1 rajolí de licor
· Coco ratllat per arrebossar

Preparació:

Triturar els melindros fins que quedin fets farina (amb l’accessori de ganivetes del túrmix va molt bé). Fondre la xocolata al microones a baixa potència per tal que no es cremi. Barrejar-la amb els melindros, el licor i el mascarpone fins que quedi ben homogeni.
Deixar reposar a la nevera 1 hora com a mínim. Fer boletes i arrebossar-les amb el coco o el que agradi més.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *