Cake de Pastanaga i Festucs

Data
19 de desembre de 2008
Creat per

Per fi tinc un moment per escriure la recepta de l’últim pastís que vaig portar per esmorzar a la feina el dia del meu aniversari… tenint en compte que avui és 19 de desembre i l’esmorzar va ser el 19 de novembre, he trigat un mes a posar la recepta! Però diuen que val més tard que mai 🙂
Des de fa temps, tenia ganes de provar alguna coca o pastís a base de pastanaga. He llegit forces receptes diferents, totes amb molt bona pinta, on la pastanaga aconsegueix que la coca sigui melosa i esponjosa. Després de remirar i remirar, em vaig decidir per una recepta del blog la Zuccheriera, de qui ja he fet altres postres i sempre surten bé. Si no el coneixeu, visiteu-lo, que val la pena!

La gràcia d’aquesta recepta és que substitueix part de la farina per festucs triturats que fan molt gustós el pastís. A més, la barreja d’espècies dóna un toc exòtic i diferenciat a un pastís que resulta sorprenent, melós i lleuger alhora. La glaça de xocolata blanca l’endolceix i el vesteix de festa, llàstima que les fotos que tinc són d’abans de l’acabat…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 300g de pastanagues
· 150g de sucre
· 150g de festucs pelats sense sal (si són salats, no cal posar la sal indicada a la recepta)
· 40g de farina
· 4 ous
· 16g de llevat Royal
· 2 culleradetes d’espècies en pols (vainilla, gingebre, canyella, clau, anís…)
· 1 culleradeta d’aroma de vainilla
· Ratlladura d’una llimona
· 1 polsim de sal
Per la glaça:
· 100g de xocolata blanca
· 20g de mantega
· 1 cullerada de licor Limoncello
· Ratlladura d’una llimona

Preparació:

Triturar els festucs i el sucre amb un robot de cuina (va molt bé l’accessori de ganivetes del túrmix).
A part, triturar amb el túrmix les pastanagues i els ous, fins que quedi una crema escumosa. Afegir els festucs triturats i barrejar bé. Afegir la farina i el llevat tamisats, la sal, les espècies i la vainilla. Barrejar bé i abocar-ho dins un motlle untat amb mantega i farina.
Coure-ho al forn a 160º els primers 10 minuts i a 180º 30 minuts més. Deixar refredar i desemmotllar.
Per la glaça, fondre tots els ingredients al bany Maria i abocar-ho ràpidament sobre el pastís. Deixar endurir la cobertura i servir.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *