Crònica de la 3a Trobada de Blocaires

Data
10 de gener de 2009
Creat per

Divendres vam retrobar-nos alguns dels blocaires gastronòmics que ens hem conegut gràcies a l’afició a la cuina que compartim tots plegats. En aquesta ocasió es tractava d’assistir a una demostració de thermomix a can Rubiralta i després anar a sopar tota la colla al Racó del Campanar, a Sabadell.


A l’emoció del retrobament entre els que ja ens coneixem, ahir s’hi va afegir un al·licient especial: a tots ens feia molta il·lusió conèixer en persona a la Mercè, la blocaire més llunyana de tota la colla, ja que durant l’any viu a Irvine, Califòrnia (i que ahir va venir expressament des de Cassà de la Selva!). En directe va resultar ser tan simpàtica com a la distància, i va ser genial poder compartir la trobada amb ella i la seva mare. Esperem que no sigui l’última!

També teníem ganes de retrobar-nos amb la Parella Vermella, que amb l’entrebanc de la bateria encara no havíem vist des de l’operació de la Txell. Feia molt bona cara i l’optimisme que mostra davant aquesta situació és digne d’admirar. La Parella Vermella va aprofitar per fer entrega del premi-sopar a la Glòria, entre aplaudiments i comentaris d’enveja del públic, ji ji ji.

Per la resta de companys, va ser una ocasió més per posar-nos al dia, comentar els menús de Nadal i les noves receptes que hem anat penjant als blogs, felicitar les noves incorporacions, explicar anècdotes pròpies de blocaires gastronòmics, engegar un projecte per a un índex de receptes comú i començar a pensar idees de cara a futures trobades. En fi, les converses típiques entre amics que es retroben després d’un temps…

La demostració de thermomix va anar força bé, tenint en compte les ganes de xerrar que teníem entre nosaltres (i el xivarri que fèiem!) i les dificultats d’entendre bé la màquina amb tan poc temps i tanta colla de públic. La Geni Garriga ens va mostrar com es prepara un còctel de pinya colada, un sorbet de fruites, una coca de verdures i unes mongetes amb cloïsses i peus de porc. No sé si va aconseguir convèncer algú de la colla a quedar-se la màquina, però segur que va ajudar a clarificar conceptes 😉

Els assistents a la demostració vam ser: Manel Bonafacia, Marta Jubert, Mar Calpena, Anna Olivé, Maria Solé, amiga de la Maria i el seu marit, Tere Pons, Anna Pié, Andreu, Araceli Erenas, Eva Montearriba, Sara Maria Aixàs, Sefa Costa, Txell Pi, Kike Palau, Xaro Morral, Eva Urbano, Amiga de l’Eva, Mercè Dalmau, mare de la Mercè, Àngels Mariano, Joan Jové, Josep Àngel Guimerà i Gemma Clofent.

El sopar va ser el moment de parlar amb més tranquil·litat, gaudir de la companyia i del bon ambient que s’ha creat entre aquesta colla tan diversa però tan ben avinguda gràcies a la nostra afició per la gastronomia. Després de sopar va quedar un grupet amb més ganes de gresca, espero que en alguna de les seves cròniques ens expliquin com va acabar la nit…


Els assistents a la demostració vam ser: Eva Poveda, Àngels Reverter, Carles (marit de la Laia), Laia Morral, Marta Jubert, Mar Calpena, Anna Olivé, Anna Pié, Andreu, Araceli Erenas, Glòria Moreno, Josep Colet, Sara Maria Aixàs, Txell Pi, Kike Palau, Xaro Morral, Tere Pons, Joan (marit de la Tere), Manel Bonafacia, Mercè Dalmau, Agnès (mare de la Mercè), Àngels Mariano, Joan Jové, Josep Àngel Guimerà i Gemma Clofent.


Només em resta agrair a tothom aquesta vetllada tan especial que vam compartir. Quina serà la propera trobada? Una calçotada? Una arrossada? Una…?

Si voleu llegir més cròniques, visiteu els blogs delícies del rebost, baixa gastronomia i el cafè de nit.

PD1. Ahir es va comentar la següent proposta: el Museu de la Xocolata de Barcelona organitza uns tallers de dues hores els dissabtes a la tarda. Alguns de nosaltres estem interessats en anar-hi i volem intentar coincidir al mateix taller:


Els que agraden més són el de Pastisseria en miniatura, el de Pastisseria salada i el de Pastisseria d’estiu. Per inscriure’s cal enviar un correu electrònic a museu@pastisseria.cat. Qui s’anima?

PD2: Veient els comentaris que heu anat deixant, sembla que som uns quants els interessats en els cursos del museu de la xocolata. Qui vulgui inscriure’s ha d’enviar un e-mail al museu@pastisseria.cat demanant plaça pel curs que vol reservar. El curs de pastisseria en miniatura és el 31 de gener i alguns hi volem anar. Com que falta poc temps, si us sembla bé, que cadascú que enviï un e-mail pel seu compte i vagi dient aquí si té plaça… què us sembla? Després, per cursos propers, potser podríem parlar amb el museu i demanar que ens reservin places per tot un grup…

PD3: El museu ha confirmat plaça pel 31 de gener a:
Torn de matí: Anna Genís, Anna Olivé i mare de l’Anna.
Torn de tarda: Enric Bayé, Laia Morral, Eva Urbano, Josep Colet, Glòria Moreno, Xaro Morral i Gemma Clofent.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *