Crònica del curs de risottos al Caprabo

Data
1 de febrer de 2009
Creat per

Dijous passat vam tornar als cursos de cuina organitzats pel Club Social Caprabo, aquest cop per assistir a una classe de risottos impartida pel xef Nicola Marino del restaurant Piazze d’Italia:


La colla de blocaires assistents vam ser: Marta Jubert, Sara Maria, Eva Urbano, Glòria (amiga de l’Eva), Roger Compte, Roser Ruaix, Àngels Mariano, Joan Jové, Anna Pié, Maria Vallvé, Núria Andújar, Araceli Erenas, Maria Solé, Manel Bonafacia, Núria Ruiz, Sefa Costa, Mercè Ayguavives, Xaro Morral, Marta Giralt, Anna Genís, Eva Montearriba i Gemma Clofent, tot i que a la foto falta algú que va haver de marxar més aviat (el proper cop us heu de quedar almenys fins a la foto, eh?). Aquesta vegada hi havia poques cares noves, la Núria, el Roger i la Roser, i va ser un gust poder conèixer-los després de tant de temps. Benvinguts! Espero que a partir d’ara es converteixin ja en habituals 😉

Personalment, tenia moltes ganes de saludar a la Roser de Vic, amb qui hem anat descobrint una pila de casualitats i coneixences comunes, tan de Vic (on jo hi tinc família), com de la UES (la Roser també és excursionista), com de les Duestraces (un grup d’esquí de muntanya que aglutina esquiadors de tot Catalunya). Només ens faltava descobrir que som família, je je je…

Pel què fa a la classe de cuina, ens van ensenyar tres receptes, un risotto d’espàrrecs i parmesà, un risotto al perfum de llimona amb alfàbrega i un ristto amb gambes i cloïsses al perfum de taronja i menta. Amb un llenguatge amè i contundent, en Nicola ens va ensenyar els secrets de la base d’un bon risotto, on a partir d’uns primers passos comuns s’obre un ventall enorme de possibilitats a l’hora de combinar gustos i ingredients. Entre els blocaires assistents hi havia en Manel, el més expert en risottos de tota la colla. Ell ha fet una crònica de la classe molt completa i us recomano que la llegiu, ja que, gràcies a la seva experiència en risottos, explica els continguts de la classe d’una forma excel·lent.

La classe amb els dos xefs italians va transcórrer ràpidament, enmig de l’admiració del públic femení davant d’uns professors tan captivadors. Entre el savoir affaire d’en Nicola i l’aceite de codo d’en Francesco, va quedar demostrat un cop més que els italians són uns autèntics professionals de la seducció 😉

Després de la classe va haver-hi temps per xerrar entre nosaltres i amb els xefs, per fer les fotos de rigor i fer una promesa gairebé signada per anar a sopar tota la colla de blocaires al Piazze d’Italia, on la Mireia Carbó (aquest cop asseguda entre el públic, je je je…) va dir que també vindria!


Si voleu llegir més cròniques, aneu a cuinar és generós, delícies del rebost i cuina amb compte.

PD: Classe amb la Mireia Carbó pel mes de febrer:

Després de la classe, la Mireia va aprofitar per confirmar-nos que ens ha reservat places per anar a un dels seus cursos del mes de febrer: tenim 30 places pel dijous 26 de febrer a les 19:30h.

Fem com sempre, eh? Deixeu un comentari aquí amb el nom, cognom, e-mail i, sobretot sobretot, obligatori a partir d’ara, el vostre número de tarja client de Caprabo (si no en teniu, aneu a qualsevol súper Caprabo i la demaneu, es gratis i al moment us donen el número de client).

Llista d’apuntats: Teo Mellén, Roser Ruaix, Mercè Ayguavives, MªJesus de la Iglesia, Encarna Conde, Marta Giralt, Cristina Vidal, Araceli Erenas, Jordi Talón, Maragda Royo, Eva Urbano, Glòria Bertran, Glòria Moreno, Josep Colet, Marisabel Garcia , Ana Genís, Manel Bonafacia, Xaro Morral, Ruben Hernández, Sara Maria, Núria Andújar, mare de la Núria, Àngels Mariano, Joan Jové, Eva Montearriba, Sefa Costa, Kike Palau, Txell Pi, Roger Compte, Sílvia Campàs i Gemma Clofent.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *