Taller de Pastisseria en Miniatura al Museu de la Xocolata

Data
4 de febrer de 2009
Creat per

El Museu de la Xocolata ofereix uns tallers de pastisseria per aficionats i dissabte, junt amb la Laia, l’Eva, el Josep, la Glòria i la Xaro, vam assistir al de Pastisseria en Miniatura. A part d’aquests blocaires, més tard vam conèixer la Sílvia, també blocaire, que escriu amb en Roger (que vam conèixer al curs de risottos) al blog de Cuina amb Compte.


En el taller ens van ensenyar a fer dos clàssics de la pastisseria: el Brownie i el pastís Sacher. La classe va ser molt amena, ja que van combinar una part teòrica, on el xef elaborava la recepta, amb una part pràctica, on ens va tocar embrutar-nos les mans per fer l’acabat finals dels dos pastissos. Així, vam utilitzar la màniga pastissera per acabar el Brownie i vam fer anar la paleta de pastisser per allisar la cobertura brillant del Sacher.

L’organització del taller va ser perfecta, ho tenien tot previst: les taules parades, les eines, els davantals i el barret de pastisser, la matèria primera… i vam estar molt ben atesos per uns monitors que anaven passant per les taules resolent els dubtes i ajudant quan feia falta.

Mentre fèiem el Sacher, el Brownie es coïa al forn, de manera que al final del taller vam poder degustar els dos pastissos que havíem fet, tot ben acompanyat per una copa de cava regal del Museu. Eren boníssims! De regal per portar a casa, vam rebre una mostra – degustació dels dos pastissos prèviament elaborats a l’obrador del Museu i molt ben embolicats per a regal.

En resum, no podria afegir o canviar res per millorar el taller, vam passar una tarda divertida, profitosa, amena i instructiva i, a més, vam tornar a casa plens de regals. Què més es pot demanar?

Tan sols em va quedar un petit dubte: per què el títol de Pastisseria en Miniatura? També s’hauria pogut dir Pastissos de Xocolata (el fan el 18 d’abril) o Pastisseria per Enamorar (el fan el 14 de febrer), no? Ja veig que per resoldre el dubte hauré d’anar als altres tallers, je je je…

Com que el Cafè de Nit ja ha fet la seva crònica, alguns de vosaltres heu preguntat la recepta de la cobertura de xocolata pel Sacher. Ens van dir que és la mateixa recepta que pel pastís d’aniversari dels 25 anys de TV3, de manera que us deixo un parell de vídeos: el del programa Dolça Catalunya on ensenyaven a fer el pastís (a partir del minut 9 i mig), i el que vaig gravar jo aquest dissabte mentre el xef preparava la cobertura (no està gaire bé ja que no s’acaben de veure tots els passos…):

PD: Una proposta.

Malauradament, no podré resoldre el meu dubte sobre el títol del taller, ja que tots els altres ja estan plens… 🙁
Però no passa res! Sortint de la classe vam preguntar si seria possible organitzar un taller a mida a per a un grup tancat. Què us sembla la idea? Us interessa? Caldria decidir dia i temàtica (en podríem triar algun dels que ja ofereixen o similar). Qui s’hi apunta?

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *