Tulipes amb Gelat de Tortell d’Olot

Data
10 de febrer de 2009
Creat per

Dissabte vam anar a dinar a Les Cols, una masia preciosa d’Olot reconvertida a restaurant que compta amb un reconeixement molt merescut. Enmig d’un entorn idíl·lic, la seva cuina vol recuperar els productes de proximitat, de temporada i propis de la Garrotxa: el fajol, la patata de la vall d’en Bas, el blat de moro, l’aviram de pagès, els fesols de Santa Pau, la ratafia, el tortell d’Olot, el porc i els seus embotits, el cargol, el senglar, la tòfona, el nap, els bolets…

Una de les seves especialitats pel que fa a les postres és el gelat de tortell d’Olot, que elaboren ells mateixos de forma artesanal. Com que per dinar vaig triar unes altres postres, em vaig quedar amb les ganes de tastar-lo… i jo, que sempre dic que per demanar no es perd res, vaig preguntar si me’n podrien vendre una mica per emportar a casa… i em van dir que sí! Ahir mateix vaig preparar unes tulipes senzilles que estiguessin a l’alçada del gelat que havien d’acompanyar:
Ens vam sentir molt ben atesos per tot l’equip de Les Cols: abans de començar ens van ensenyar la masia, el celler i la gran sala central típica de les masies catalanes. Després, ens van obsequiar amb uns aperitius boníssims i durant tot el dinar ens van explicar amb tot detall la procedència dels diferents productes de la comarca que anàvem tastant. Finalment, una rajola de xocolata elaborada per ells i una coca dels Hostalets d’en Bas van ser els detalls que posaven punt i final al dinar. I abans de marxar, encara una altra sorpresa: la Fina Puigdevall ens va venir a saludar i ens va ensenyar la cuina personalment!

La xocolata que ens van regalar també la vaig aprofitar per ficar a les tulipes, aconseguint unes postres totalment elaborades amb productes de Les Cols. El gelat és deliciós, dels més bons que he tastat mai. No em faria res repetir-ne cada dia! Les tulipes són molt senzilles de fer, només tenen una petita complicació: cal ser ràpid en el moment de donar la forma a la galeta, ja que si es refreda ja no es pot moldejar.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per unes 12 tulipes)

· 125g de clara d’ou
· 125g de sucre en pols
· 75g de farina
· 60g de mantega
· Xocolata ratllada
· Gelat de tortell d’Olot

Preparació:

Barrejar el sucre i la farina tamisada. Afegir la clara d’ou i la mantega fosa. Barrejar sense esponjar ni blanquejar. Reservar a la nevera per tal que agafi consistència.
Estendre la massa amb una cullera sobre una plata coberta amb paper de forn, formant cercles d’uns 15cm de diàmetre el més fins possibles. Escampar per sobre la xocolata ratllada i coure-ho al forn preescalfat a 180º fins que agafi color (uns 10 minuts).
Treure del forn i, ràpidament abans no es refredin, donar la forma de tulipa posant la massa sobre una tassa i apretant bé les vores amb les mans.
Deixar refredar i, al moment de servir, posar unes boles de gelat a dins.

Bon profit!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *