Coca de Llavaneres

Data
13 de febrer de 2009
Creat per

La setmana que ve ja és dijous gras, amb la coca de llardons com a protagonista. Com que després de tres anys ja he posat al blog una pila de receptes de coques tradicionals (la de brioix, la de llardons, la de cabell d’àngel, la de vidre, la de crema…), aquest cop tenia clar que havia de fer la que em faltava: la coca de Llavaneres!

Buscant receptes de la coca, m’he adonat que bàsicament hi ha dues versions de la mateixa coca (podeu veure la de l’Eva al Cullerot Festuc i la de Nanfemo a Mundorecetas). De totes dues versions m’agradaven coses diferents, de manera que he optat per fer una barreja de les dues: d’una agafo la idea de preparar un massapà d’ametlles i de l’altra agafo la idea d’acabar la superfície de tota la coca amb una merenga de clares d’ou a punt de neu. El resultat ens ha agradat moltíssim; el massapà li dóna un gustet d’ametlla que recorda sabors nadalencs, mentre que la de merenga li dóna un toc cruixent i un color gratinat molt vistós. Proveu-la i ja m’ho direu!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 2 làmines de pasta de full
· 1/2l de crema pastissera
· 75g d’ametlla en pols
· 100g de sucre
· 1 culleradeta d’essència de llimona
· 1 culleradeta de vainilla líquida
· 100g de clara d’ou
· Un grapat de pinyons

Preparació:

Fer un massapà barrejant l’ametlla, 75g de sucre i les aromes en un bol, afegir la meitat de les clares d’ou a poc a poc fins que tingui una textura de puré. Reservar.
Estirar una làmina de pasta de full molt fina i posar-la sobre una plata amb paper de forn. Repartir-hi la crema pastissera deixant un marge al voltant. Doblegar el marge per sobre de la crema, pintar amb ou i cobrir amb l’altra làmina de pasta de full.
Cobrir la coca amb el puré de massapà, repartint-lo bé per tota la superfície. Muntar a punt de neu la resta de les clares d’ou i cobrir el massapà, repartint-les bé per tota la superfície. Empolsinar amb els pinyons i la resta de sucre i coure al forn preescalfat a 190º durant 30 minuts.
Deixar refredar i servir.

Bon profit!

Comparteix

3 comentaris a “Coca de Llavaneres”

  1. Retroenllaç: Good info.
  2. Gracies Gemma per compartir aquesta recepta. Amb el teu permís he publicat la meva versió copian literalment la teva recepta i traduin-la al castellà. Com no podia ser d´una altra menera he ficat un enllaç al teu blog. Ha estat ben fàcil i senzilla fer-la i un plaer menjar-la. Tota la familia m´ha felicitat pel resultat tant i tan bó. Et transmeteixo les felicitacions, Petons i bon cap de setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *