Bescuit amb Glaça de Xocolata

Data
19 de febrer de 2009
Creat per

En el taller de pastisseria en miniatura que vam realitzar uns quants blocaires al Museu de la Xocolata, ens van ensenyar a fer una glaça de xocolata molt brillant per cobrir alguns pastissos com el famós Sacher. Aquell dia em va quedar el dubte de si tota sola i amb les eines casolanes de la meva cuina, seria capaç de reproduir la recepta amb el mateix bon resultat… De manera que ahir mateix vaig fer la prova:
El bescuit de dins no té cap complicació, vaig triar una recepta senzilla que no em sabés greu de llençar en cas que la cobertura acabés en desastre: és una simple coca tallada en tres capes i farcida de melmelada.

La part interessant del post d’avui és precisament la glaça de xocolata. I us puc assegurar que és fàcil i queda brillant i llisa com la que vam fer al Museu. Comprovat! Els punts claus del procés són colar la glaça abans de reservar-la a la nevera i vigilar no passar-se escalfant-la quan l’haguem d’utilitzar. D’altra banda, té moltes avantatges: es pot preparar amb força antelació i la part que sobra o que regalima del pastís es pot guardar i reutilitzar un altre cop. A mi me n’ha sobrat força quantitat, de manera que l’he congelat per veure si després també queda igual de bé. Us animo a provar aquesta recepta, és senzilla i us prometo que funciona: només cal veure com es reflecteixen les rajoles de la paret sobre la superfície del pastís!
Aquí teniu la recepta:

Ingredients pel bescuit:

· 100g de mantega
· 125g de sucre
· 150g de farina
· 1 sobre de llevat
· 4 ous
· Ratlladura de llimona
· Melmelada al gust

Preparació:

En un bol barrejar el sucre, la mantega i els rovells d’ou amb les varilles elèctriques del túrmix. Afegir la ratlladura de llimona, la farina amb el llevat tamisats i barrejar bé. A part, muntar les clares a punt de neu i incorporar-les a la mescla amb suavitat, vigilant que no s’abaixin. Abocar la mescla dins el motlle i coure’l al forn durant 50 minuts a 160º. Deixar refredar, tallar en tres parts iguals i escampar una mica de melmelada entre capa i capa. Reservar.

Ingredients per la glaça:

· 66g d’aigua mineral
· 480g de sucre
· 320g de nata per muntar
· 100g de cacau en pols
· 6 fulles de gelatina

Preparació:

Hidratar la gelatina en aigua freda.
En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre i la nata. Quan bulli, apartar del foc, afegir el cacau amarg i remenar bé. Homogeneïtzar la barreja amb un turmix a baixa velocitat evitant que entri aire a la mescla.
Escórrer la gelatina i dissoldre-la en la barreja anterior. Colar, deixar refredar i reservar-la a la nevera un mínim de 6 hores.
En el moment de fer servir, escalfar la glassa al microones a baixa potència fins a una temperatura d’uns 40º. Abocar per sobre la superfície i reservar el pastís a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

2 comentaris a “Bescuit amb Glaça de Xocolata”

  1. Hola Gemma!!
    Tinc un dubte, la quantitat d’aigua es correcta? Sembla poca. Em vull assegurar abans de posar-me amb la recepta.
    Moltíssimes gràcies.
    LIDIA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *