Pastís Ràpid de Cafè al Caramel

Data
8 de març de 2009
Creat per

A la calçotada de diumenge passat érem tanta colla que vaig haver de portar un parell de pastissos. A part de la tarta de llima, vaig fer aquest altre pastís tipus flam molt ràpid de preparar:
Com que dissabte vam sortir a escalar, tornant a la tarda tenia el temps just per fer els dos pastissos de la calçotada. A més, el forn el necessitava per la tarta de llima, de manera que pel segon pastís vaig triar una recepta senzilla que es pogués fer sense forn. La recepta la vaig adaptar de dues molt semblants, la tarta de cafè caputxino de Canecositas i el flam de caramel i cafè de Mary505. El flam es fa amb uns sobres de cafè soluble al caramel (de la marca Nescafé) que li donen un gust a toffee deliciós.


Per evitar els problemes de la base de cereals que explica l’Alícia, jo en vaig simplificar l’elaboració: vaig utilitzar un motlle de silicona per quallar el flam i el vaig cobrir per la part de sobre amb una planxa de pa de pessic. Un cop fred i quallat, el vaig desemmotllar capgirant-lo, de manera que el pa de pessic va quedar a la base del pastís. Una manera ràpida i senzilla de convertir un simple flam en un pastís ben vistós!

El gust a cafè i a toffe és molt subtil, queda poc dolç i té una textura molt suau. També va agradar molt a tota la colla, la majoria no vam saber dir si ens agradava més la tarta de llima o el pastís de cafè…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

· 1l de nata líquida per muntar
· 2 sobres de cafè caramel Nescafé
· 1 sobre de flam Royal de 8 racions
· 1 làmina de pa de pessic

Preparació:

Amb la thermomix, posar tots els ingredients al vas (excepte el pa de pessic) i programar 7 minuts a 90º i velocitat 4.
Sense thermomix, dissoldre el cafè soluble a la nata líquida i preparar el flam seguint les instruccions del paquet.
Abocar el flam dins un motlle de silicona que sigui fàcil de desemmotllar i deixar refredar a temperatura ambient. Quan comenci a quallar, ajustar la làmina de pa de pessic a la part de sobre del flam, de manera que quedi just dins el motlle. Reservar a la nevera.
En el moment de servir, desemmotllar el flam capgirant-lo sobre la base de pa de pessic. Decorar i servir.

Bon profit!

PD: Pel taller del David Lienas del 20 de març ens han reservat 5 places més. D’altra banda, han tancat la classe per la colla de blocaires, de manera que tindrem el David per a nosaltres sols. Genial, oi? He afegit la llista d’espera als definitius i encara queden 3 places lliures. A veure si s’anima algú més!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *